Zid Mortal objavili spot za pesmu Animal Planet!

Bend Zid Mortal nastavlja sa promocijom svog trećeg studijskog albuma pod nazivom Monopol i riziko objavljenog za izdavačku kuću Take It or Leave It Records.

Peti spot sa ovog albuma je snimljen za pesmu Animal Planet. Ideja i režija spota su delo Gorana Šobića Sirana i njegovog osmogodišnjeg sina Stefana. Za montažu je i ovog puta bio zadužen Zoran Lazarević Laki. Video je sniman u stop motion tehnici u uslovima vanrednog stanja i izolacije.

Spojili smo lepo i korisno, Zid Mortalu je bio potreban spot, a Stefanu razonoda. Uroš je još mali i misli da je sve njegovo, pa smo morali da ga molimo za rekvizite. U kućnim uslovima, sa rekvizitima koje smo imali pri ruci, osmislili smo radnju, kadrove i scenografiju. Sigurni smo da će vam spot držati pažnju da poslušate celu pesmu koja traje pet minuta. To bismo smatrali zajedničkim uspehom, s obzirom da smo prezasićeni gomilom dezinformacija, mediokritetima i politikom, pa nemamo dovoljno vremena za umetnost, kaže Goran Šobić Sirano.

Nakon nestanka ljudi, životinje ulaze u naše stanove i žive u našim dnevnim i dečjim sobama, kuhinjama, kupatilima, terasama i hodnicima. Koriste sve što je ostalo od nas da nastave živote u svom duhu. Ali i njih dotiču svi problemi današnjice kao što su globalno zagrevanje, ubrzan život, urušen obrazovni sistem, TV emisije koje obesmišljavaju talenat, bezidejnost, nemanje kriterijuma, neprijatelji koji zaposedaju sve što smo stvorili, oni koji bi nas pojeli zarad svog opstanka.

Tekst pesme govori o svetu u kojem živimo danas, a čini se da danas traje suviše dugo. To je svet u kojem ljudi sve više poprimaju osobine koje nazivamo životinjskim, u kojem mnogi gaje nagon da nas pojedu. Iako je ljudski boriti se za opstanak, životinjski je to raditi bahato koristeći laži, zavist, krađu, podmetačine, nasilje i pohlepu. U redu je biti životinja sa instiktom, ali ne i biti čovek bez razuma, morala, stida, obraza i saosećanja, dodaje Goran Šobić Sirano.