Zid Mortal ekranizovao pesmu Ovo je moj grad!

Bend Zid Mortal nastavlja sa promocijom svog trećeg studijskog albuma Monopol i riziko, objavljenog 21. septembra za izdavačku kuću Take It Or Leave It Records. Drugi video je urađen za pesmu pod nazivom Ovo je moj grad.

Spot je rađen kao omaž spotu EKV-a za pesmu Samo par godina za nas iz 1989. godine. Nakon tog spota u tih par godina počeli smo polako da gubimo sve.

Spot ima za cilj da nas pokrene da vratimo sve što nam je oduzeto. Počećemo od svog grada, a to je svaki grad. Došlo je vreme da glasno kažemo – Ovo je moj grad. Tekst pesme je napisan pre dvadeset godina, stajao sam pred ambasadom, rano ujutro i posmatrao. To što sam zabeležio tada oslikava našu svakodnevicu i danas – kaže Goran Šobić Sirano, tekstopisac i kompozitor pesme.

Režija i montaža su delo Lidije Mićović i Milana Pejnovića. Direktor fotografije je Ivan Žugić. Saksofon u pesmi je svirao Nikola Demonja Jr.

Toliko toga se jutrom dešava u našim gradovima, a da nije zabeleženo, pa vas Zid Mortal poziva na akciju! Na sajtu benda, www.zidmortal.com, objavljena je matrica pesme Ovo je moj grad za preuzimanje. Potrebno je da preuzmete pesmu, napišete svoj tekst o svom gradu, opišete nove slike i događaje, snimite vokal i pošaljete na mail zidmortal@gmail.com.