Yu grupa, Disciplina kičme, Nikola Vranjković, Mortal Kombat i drugi na Arsenal Festu

Pored Enter Shikari koji su juče najavljeniArsenal Fest je objavio još imena velikih regionalnih zvezda koje će upotpuniti ovogodišnji program. Od 21. do 23. juna u Kragujevcu gledaćemo i Yu grupu, Disciplinu kičme, Nikolu Vranjkovića, Mortal Kombat i Plavi orkestar.

Čast da otvori program na Main Stage-u imaće legendarna Yu Grupa. Sa skoro pedeset godina na sceni podsetiće nas nekoliko svojih vanvremenskih hitova kao što su Crni leptir, Čudna šuma, Od zlata jabuka, Mornar. Posle njih nastupaju Editors, Dub Inc i po prvi put u Srbiji indie rockeri The Kills. Iste večeri, ali na Garden Stage-u, nastupa Nikola Vranjković koji će publici predstaviti materijal sa svog dvostrukog albuma Veronautika. U drugačijem ritmu, ali na istom mestu pojaviće se Marky Ramone i Let 3 tog 21. juna.

Za drugo veče program na prostoru Kneževog Arsenala za sada izgleda ovako: za početak opuštanje uz pop rock hitove Texas-a, pa onda adrenalinski šok sa džipsi punk metal-om uz Kultur Shock. Verujemo da Mortal Kombat koji su dodati spisku izvođača, nikoga neće ostaviti ravnodušnim svojim nastupom na Garden Stage-u te noći.

Samo za jugonostalgičare treće večeri na Main Stage-u nastupaju Plavi Orkestar, jedna od najpopularnijih grupa bivše Jugoslavije. Premijerno u Srbiji nastupiće engleski punk-rock-drum’n’bass bend Enter Shikari. Uz već najavljene Morcheeba, na glavnoj bini 23. juna program zatvara Dušana Kojić-Koja i njegova Disciplina Kičme. Poslednji festivalski dan na Garden-u je rezervisan za sarajevske Letu Štuke. Ako ste pomislili da je ovo sve, varate se jer nas uskoro očekuje još atraktivnih imena za ovogodišnji Arsenal Fest.

Komplet ulaznica za tri večeri Arsenal Festa 08 košta 2500 dinara, dok će pojedinačne ulaznice za svako veče koštati 1500 dinara. Prodaja je preko Eventim mreže, u Domu omladine Kragujevca i na blagajni Pozorišta za decu u Kragujevcu.

IMG_0056-(Copy) (Copy)