Yngwie Malmsteen dolazi na Arsenal Fest naredne godine!

Legendarni gitarista Yngwie Malmsteen nastupiće 26. juna 2021. godine na kragujevačkom Arsenal Festu!

Planirani program Arsenal Festa 2020. godine, usled svima dobro poznate situacije sa globalnom pandemijom Kovid-19, neće biti održan u predviđenom četvorodnevnom terminu ovog juna, već je u pripremi specijalno izdanje Arsenal Festa 10 ovog leta u Kragujevcu koje će trajati mesec dana.

U skladu sa bezbednosnim prilikama i zakonskim mogućnostima, pre svega vodeći računa o zdravlju posetilaca, organizatori festivala nameravaju da ovog leta da u Kragujevcu prirede programski malo drugačiju proslavu muzike i umetnosti. Prilagođeni Arsenal Fest 10 biće održan na mestu Garden Stage-a, u Zastavinoj bašti, gde ovog leta možemo da očekujemo niz značajnih domaćih i regionalnih izvođača, uz nastupe stand up komičara, projekcije filmova, izložbe, književne večeri i sl.

Kako organizatori navode, nastupe izvođača koji su bili najavljeni za ovaj jun u Kragujevcu – Sum 41, Gogol Bordello, Yngwie Malmsteen, Still Corners, Inner Circle, Dubioza kolektiv, Djaikovski – očekujemo na Arsenalu 2021. godine, pošto su pregovori o tome u toku. Dogovor o nastupu na Arsenalu 2021. godine već je postignut sa Malmsteen-om.

Arsenalov Main Stage biće pozornica premijernog susreta srpske publike i fanova sa svetski čuvenim Šveđaninom Yngwie Malmsteen-om, gitarskim virtuozom, koji je tokom četiri decenije karijere, spajajući uticaje kompozitora kakvi su Bah, Paganini i Vivaldi, doprineo rođenju žanra nazvanog neoklasičarski melodični rok.