Years & Years, Lost Frequences i drugi na EXIT festivalu!

Britanska senzacija Years & Years, koja je brzinom svetlosti osvojila svet u proteklih svega par godina, upravo je potvrdila nastup na glavnoj bini  EXIT festivala u petak, 7. jula!

Ovaj londonski trio svetski mediji su jednoglasno proglasili jednim od najboljih novih bendova, dok ih je čuveni NME nazvao najvažnijim pop bendom 21. veka. Iza sebe već imaju rasprodate arene i nastupe na najvećim svetskim festivalima, a do pojave još jedne zvezde Exita, Rag’n’bone Mana i njegovog albuma Human, upravo je Communion od Years & Years bio najbrže prodavan debi album ove decenije! Communion je ujedno bio prvoplasirani na britanskoj listi albuma, kao i njihov najpoznatiji hit King, koji je po prodaji te godine iza sebe ostavio singlove Rijane, Ellie Goulding i The Weeknda! Na glavnoj bini Exita slušaćemo njihove hitove Shine, Desire, Take Shelter, Eyes Shut i Worship kao i nove pesme koje pišu zajedno sa elektro-pop ikonama Pet Shop Boys.

A na glavnu binu, i to iste noći kada nastupa i Alan Walker, dolazi još jedan majstor za hitove, belgijska superzvezda Lost Frequencies! Njegovi hitovi Are you with me i Reality koji broje stotine miliona YouTube pregleda, osvojili su većinu najvažnijih evropskih top lista. Nakon što je oduševio publiku na festivalima širom Evrope, uključujući Sea Dance festival prošlog leta, na ovogodišnji EXIT dolazi sa još nekoliko novih hitova među kojima su i Beautiful Life i nova verzija kultnog hita 90-ih What Is Love!

 

Žestoko će ove godine biti na glavnoj bini jer holandske bass superzvezde Noisia donose svoj novi šou uživo, pod istoimenim nazivom aktuelnog albuma Outer Edges. Nakon što je ekipa no.1 bass magazina UKF premijerno pogledala ovaj šou, u izveštaju su napisali da je toliko nadrealno dobar, da više nikad neće prati oči posle njega. A dobro upućeni u bass žurke na Exitu, za ovaj audio-vizuelni spektakl kratko će vam reći trenirajte kondiciju!

Pored glavne, popunjava se i Fusion bina, koju će, pored kultnih pankera The Damned, ove godine pohoditi i jedna princeza, ali ne iz bajke, već iz njujorškog geta! Pravo iz španskog Harlema na tvrđavu stiže hip-hop tandem Princess Nokia čiji je hit Kitana danas neizostavan na svim žurkama koje drže do sebe! Ovaj projekat čine Destiny Ortiz, reperka čije su veštine došle do izraza kada je njen zvuk preuzeo Chris Owwwls Lare, poznat po produkciji za Azealiu Banks.

Years&Years