Vrane kamene objavile novi singl!

Kao najavu za predstojeći album, Bezumlje i mrak, beogradski bend Vrane kamene predstavio je publici novi singl pod nazivom Bezdan, propraćen video spotom.

Beogradski alternativni garažni rock bend Vrane kamene dobro je poznat domaćim, ali i regionalnim ljubiteljima rock zvuka. Proglašeni su za jedan od tri najbolja srpska demo benda za 2014. godinu u okviru Bunt rock festivala, osvajači su titule u kategoriji Najbolji debi album 2015). godine, vicešampioni u kategoriji Singl godine godinu dana kasnije, osvajači titule u kategoriji Singl godine 2017. godine, kao i osvajači prvog Kupa 202. Prošlogodišnji singl Goddesses Bones – Gods & Horns bio je u Top 8 najslušanijih singlova Radija 202. Učesnici su mnogobrojnih manifestacija i festivala kako zabavnog, tako i humanitarnog karaktera a trenutno nastupaju kao četvorka.
Do sada su snimili album Svih ovih godina, a p
red publikom je sada i Bezdan, singl koji će se naći na albumu Bezumlje i mrak, čiji se izlazak očekuje ovog leta.

Želeo sam istinu, surovu, takvu kakva jeste, odatle i potreba za ovom pesmom. Ona je ultimativna istina za duhove u nama. Retki se bave njome danas, ljudi su postali  bahati, sebični, samoživi, a zapravo užasno nesvesni koliko je danas teško naći srodnu dušu ili taj neki komadić mira iako su im usta puna priča o tome. Velika većina su samo kukavice koje beže od sebe, od odgovornosti ili borbe za nekim ili nečim i najlicemernije svesni sebe oni to ipak zanemaruju i bezobzirno kopaju te užasne bezdane u osobama koje to zapravo najmanje zaslužuju. Svaki takav njihov gest je zapravo jedna mala smrt nekog divnog bića, jedan otkucaj nečijeg srca manje, kaže o singlu Bezdan frontmen Vrana kamenih Aleksandar Pejičić i zaključuje: Nažalost, život nam na kraju uvek ispostavi račun. Ma koliko daleko ili dugo bežali i hteli ili ne da uvidite to, moraćete u jednom trenutku da zateknete sebe istini u oči zagledane, a plašim se da tada neće biti ni najmanje prijatno, a posebno ne i bez strašnih posledica. Bezdan koji kopate u drugima svakako će na kraju progutati i vas, to je samo pitanje vremena.

Za producentski deo posla odgovoran je Nemanja Popović iz studija Viša klasa. Atmosferu Bezdana savršeno je preneo i video spot koji su Vrane kamene snimile za ovu pesmu. Pored sjajne glumačke ekipe koju čine Jack Dimich, Jelica Kovačević i Ivana Panzalović i koja je dala svoj doprinos ovom video ostvarenju, bend duguje veliku zahvalnost momcima iz Black Falcon Films koji su im pomogli da realizuju svoje ideje, kao i Aleksandru Kariću, koji je bio zadužen za montažu.