Vlatko Stefanovski, Eyesburn, Autopark, M.O.R.T. i Đorđe Miljenović nova imena Arsenal festa!

Legendarni gitarista Vlatko Stefanovski, metal rege heroji Eyesburn, alternativni bend Autopark, pank bluzeri M.O.R.T. i kultni Đorđe Miljenović pridružili su se listi izvođača Arsenal festa 09, koji će biti održan od 19. do 22. juna u Kragujevcu.

Arsenal priprema pravu poslasticu za muzičke sladokusce 20. juna. Nekadašnji gitarista velikana Leb i sol, a danas virtuoz svetskog glasa Vlatko Stefanovski svira iste večeri na Main Stage-u kad i gitarista Brusa Springstina Stevie Van Zandt, poznatiji kao Little Steven, sa svojim mnogoljudnim bendom The Disciples of Soul. Stefanovski je muzičar prebogate karijere, ispunjene Leb i sol klasicima poput Kao kakao i Mamurni ljudi, fascinantnim gitarskim iščitavanjima tradicionala poput Jovano Jovanke i Uči me majko, kao i solo hitovima Gypsy Song i Seir.

Dolazim ponovo na Arsenal i radujem se, pogotovo što dolazim sa mojim novim triom. Basista Ivan Kukić i bubnjar Jan Stefanovski su mladi muzičari i, verujte, bićete iznenađeni njihovim talentom. Posebno je uzbuđenje što isto veče svira Little Steven, čovek kog veoma volim i čije ploče imam. Verujem da će sve skupa biti jedan neverovatan doživljaj, poručuje Vlatko u video pozivu fanovima.

Druge večeri, 20. juna, na Garden Stage-u prvi put će se kragujevačkoj publici predstaviti beskompromisni autorski pank bluz bend iz Sinja M.O.R.T., poznat po hitovima Na cesti, Draga majko i Meni se skače, ali i po žestokom zvuku i živim nastupima, koje kale na neprekidnim besomučnim turnejama poslednjih godina. Na Garden-u su iste večeri i pank metalci Ritam nereda i rok kantautor Mile Kekin.

Na Main Stage-u 21. juna, pored doktora Neleta Karajlića i pank rokera Hladnog piva, nastupiće peace stoner metal reggae bend Eyesburn, koji se nedavno vratio na scenu punom snagom, najpre novim spotom za staru stvar War Control, a potom i razbijačkim nastupom u beogradskoj Hali sportova.

Probe, druženja, sve ono što smo oduvek voleli sada proživljavamo ponovo, a najveći motiv nam je da ponovo osetimo bezgraničnu ljubav i energiju ljudi koji vole ovaj bend i pesme Eyesburn-a, iskreni su Kojot, Alek, Laza i Lale.

Na Garden-u iste večeri premijerno na Arsenal dolazi kultni beogradski bend Autopark koji se, neočekivano, odnedavno koncertno aktivirao i oglasio sa čak dva nova singla koja nose nazive Poslednja pesma i Traže te, a njima, američkim hard rokerima Red Fang i noise pop bendu Artan Lili, pridružiće se Đorđe Miljenović, jedan od najintrigantnijih domaćih autora, koji je širinu svog talenta pokazao objavljivanjem istovremeno čak dva hvaljena albuma Sam pao, sam se ubio i Amovi.

Komplet ulaznica za sva četiri dana košta 2300 dinara, dok je 1000 dinara ulaznica za pojedinačan dan, preko Ticket Vision-a, odnosno www.tickets.rs.

IMG_0814-Edit