Vatrene kočije objavili spot za Budi se svest!

Hard rock/heavy metal sastav Vatrene kočije objavio je spot za pesmu Budi se svest.

Ova pesma je nastala kao odraz umetnicke slobode autora – rezultat bunta na ceo degradirani sistem vrednosti u zemlji u kojoj Živimo. Puna buntovničkog duha i ritma, ujedno tužna i poletna, energična, sa emocijom koja tera ljude da razmisle o sistemu kom pripadaju, o svojoj volji i nametnutom sistemu vrednosti. Pesma Budi se svest, jednostavno budi svest.

Kao i sve u životu, nastala je spontano i slucajno, jedne letnje noći u kojoj su nade za bolji posao morale doći na tas zajedno sa Rock ‘n’ Rollom. Autorka Jelena je prevazišla sebe i umela toliko jaku emociju u pesmu, da je ista nastala za desetak minuta. Bend ju je podržao i ostavili smo svoj pečat u pesmi koja tera ljude na razmišljanje, izjavio je basista benda, Petar Dragović.

Nakon godina postojanja kao cover bend, ovaj sastav odlučuje da se povuče kako bi radio na sopstvenom materijalu. Trenutno aktivno snimaju album Budi se svest, koji bi trebalo da bude objavljen krajem godine, a istoimeni singl sa albuma nedavno su promovisali u emisiji Hit 202, Radio Beograda 202.