Uskoro novi album grupe Coldplay

Sastav Coldplay objavio je dve nove pesme najavljujući album Everyday Life koji izlazi 22. novembra. Bend je poslao poruku svetu: Živi smo!

Coldplay je u dosadašnjoj karijeri osvojio devet Brit muzičkih nagrada, šest MTV Video Music Awards, sedam nagrada Evropskog MTV-a i sedam Grammy nagrada. Bend je prodao preko 100 miliona albuma širom sveta što ga uvršćuje na listu muzičara sa najviše prodatih izdanja. Coldplay važi za neprikosnoveni koncertni sastav što je zabeleženo na izdanju Live in Buenos Aires iz 2018. godine.

Nastao 1996, londonski sastav Coldplay je na početku bio naklonjeniji alternativnom rok zvuku i pripadao je grupi bendova nastalim posle brit pop talasa. Već je tada bilo očigledno da frontmen, tekstopisac, aranžer, pevač i pijanista Chris Martin poseduje talenat koji prevazilazi okvire žanra. Nakon dvadeset dve godine karijere i sedam izuzetnih studijskih izdanja, Chris je stvorio prepoznatljiv zvuk grupe Coldplay učinivši bend svetski priznatim pop fenomenom.

Nakon tri godine izdavačke pauze, bend je upravo objavio dve nove pesme. Orphans poseduje prepoznatljiv stadionski huk koji se postiže horskim pevanjem, dok ga muzički možemo okarakterisati kao posvetu delima Paula Simona. Pesma Arabesque bliska je zvuku bendova nastalih na prelazu između glam roka i panka. Svojom virtuoznom solo deonicom obogatio je saksofonista i čuveni afrički muzičar Femi Kuti.

Budući album nazvan je Everyday Life i inspirisan je svakodnevicom onakvom kakvom je doživljavaju članovi benda pokušavajući sebe da stave u ulogu jedinog posmatrača. Ovaj album čine celine nazvane Sunrise i Sunset i naći će se u prodaji širom sveta 22. novembra.