Undercode i Polarity Of Life nova imena ovogodišnjeg Valhalla festivala!

Zagrebački Valhalla festival ove godine će biti održan 11. i 12. maja u klubu MočvaraKao što smo najavili, ovogodišnje izdanje festivala zastupiće mnoge metal podžanrove, te ponuditi pravu poslasticu fanovima ekstremnog zvuka. Organizatori festivala predstavili su i dva nova učesnika.

Undercode je zagrebački heavy metal sastav, koji je obeležio kraj 90-ih i prvu polovinu 2000-ih, vreme kada se usnula domaća scena počela napokon buditi. Kroz nekoliko godina delovanja, uspeli su privući pažnju publike, pogotovo soundtrack-om u svetski poznatoj PC igri Serious Sam – The Second Encounter. Godine 2002. objavili su svoj album prvenac Enlightening The World. Godine 2005. osnivač benda Damir Ljubičić se zbog porodičnih obveza seli u Australiju, gde je rođen, te bend pravi pauzu. 2011. godine, grupa obožavatelja iz Rusije pokrenula je fan site koji je okupljao nekoliko hiljada ljudi te su uspeli da pokrenu internet peticiju kako bi Undercode završio na soundtrack nove igre Serious Sam 3 – BFE. 2015.  godine, sastav je objavio novi album pod nazivom Post-Apocalyptic. Na Valhalla festivalu predstaviće svoj dugogodišnji rad!

Polarity Of Life je melodeath/thrash metal sastav, nastao je 2009. godine u Zagrebu. Vizija benda je stvaranje muzike koja u sebi sadrži mnoge uticaje navedenih žanrova s ličnim autorskim pečatom, baziranim na old school izražaju. Neograničavanje na stilove i inspiracija iz svih aspekata života ono je što daje snagu bendu. Debitantski album pod istim nazivom kao i bend objavili su 2014. godine, a 2017. godine izlazi EP Beginning/End/Beginning koji je jako dobro primljen od strane mnogih muzičkih portala, radio emisija te domaćih i  stranih web zine-a. EP je popraćen spotom za pjesmu Cutting Through i mini turnejom po Srbiji, Rumunjskoj i Mađarskoj. Ne propustite da ih poslušate na Valhalla festivalu!

Undercode