Trigger objavio prvu pesmu na engleskom i spot!

Teškometalni sastav Trigger objavio je svoj prvi video za pesmu na engleskom jeziku, Pray. Nakon tri objavljena albuma na srpskom, bend ovim singlom najavljuje početak nove faze rada u kome će fokus biti prvenstveno na tekstovima napisanim na engleskom jeziku. Kao i u srpskoj verziji, stihovi pesme su inspirisani temom zloupotrebe religije kroz istoriju.

Mislim da smo objavljivanjem poslednjeg albuma zaokružili neku dosadašnju priču i najverovatnije okončali dosadašnji rad na srpskom jeziku. Već duže vreme radimo na engleskom materijalu koji upravo završavamo, ali bilo nam je potrebno da budemo u potpunosti zadovoljni time kako zvuče nove verzije pesama. Zaista smo želeli da poetika i izraz koji gajimo u tekstovima na našem jeziku bude skroz prenesena. Trenutno radimo na još dva spota, a nakon nekoliko singlova naši fanovi će, kad za to dođe vreme, moći da čuju i kompletan album, kaže Milena Branković.

Trigger najavljuje seriju zakazanih koncerata na kojima će tokom godine predstaviti svoj materijal na engleskom, a grupa radi i na još nekoliko novih muzičkih videa.  Publika će moći da ih čuje 10. marta u Domu omladine Beograda, gde će nastupiti zajedno sa bendovima Texas Flood, Bjesovi, NBG i Haunting Souls, na rođendanskoj zabavi MK Srbi. Ulaz će biti besplatan.