Transfer Blama – Večito Drugi (2017)

Požarevački pank-rok sastav Transfer Blama, nakon dve godine pauze, publikovao je svoje novo, drugo po redu, dugosvirajuće (samo)izdanje pod nazivom Večito drugi. Sastav je bio itekako ljubazan, te je produkt u formi fizičkog izdanja dospeo ubrzo po oficijelnom objavljivanju istog. Stoga, da počnemo sa predstavljanjem spomenutog izdanja.

Izdanje čini osam numera, među kojima je sastav uvrstio i svoju obradu numere Rodi mi gomilu debila, čuvenog gornjomilanovačkog pank rok sastava Trula koalicija. Album je snimljen u studiju Mr Sound, a sastav se odlučio za samoizdanje albuma.

U nešto više od dvadeset minuta, pred vama se nalazi osam numera, ujednačenog intenziteta i kvaliteta. Primetno je da se sastav oslanja na utabane, proverene i svakako priznate pank manire, ponajviše orijentisan na regionalnu pank scenu. To, naravno, nužno ne znači da je reč o lošem i izlizanom, recikliranom finalnom produktu. Naprotiv. Sastav se poslužio onim najboljim i, osim toga, u svoju muziku implementirao unikatne elemente. Numere su energične i sadrže hitične, catchy, elemente u gotovo svakoj. Aranžmani, iako većinski kraćih trajanja, bejahu kreirani vešto i dozirano, što je kao takvo dopustilo spomenutim catchy, hit, momentima da isplivaju i na adekvatan način dobiju svoj prostor u audio receptorima slušalaca. Numere teku prijatno, slušljive su, ne naporne. Bejaše prijatno celovito ga preslušavati, te upravo zbog toga, a i kraćeg trajanja kompletnog izdanja, ne bih separatisao neku numeru u svojstvu ličnog favorita.

Vizuelnom segmentu izdanja pripisao bih minus, budući da se radi o minimalističkoj realizaciji istog, te smatram da kao takav ne predstavlja dovoljno atraktivan i uverljiv prvi kontakt sa potencijalnim slušaocem, što nije cilj ni jednog autora i muzičara. Pohvale za produkciju izdanja. Iako tradicionalna, bez ikakvih inovativnih implementacija, ona je na ovom audio dokumentu pitka i izuzetno dobra. Nivoi i odnosi instrumenata odlično su izbalansirani.

Iako ovo izdanje ne donosi sa sobom nikakve revolucionarne tendencije, smatram da će za pank rok sladokusce spomenuto biti prava poslastica.

tbcover2

Ostavite komentar