The Trigger objavio novi album i spot!

PodrziPRISBanner

Metal sastav The Trigger objavio je svoj novi album! The Time of Miracles je prvo izdanje benda na engleskom jeziku, a iza njega stoji poznata nemačka izdavačka kuća, Massacre Records.

Ovo je četvrti album grupe The Trigger, ali prvi koji je namenjen internacionalnoj publici. Albumu su prethodili spotovi za pesme Pray i What Have We Become, kao i lyric video za novi singl Don‘t Feed the Cannibals, na kome gostuje Darko Živković iz benda Downstroy. Singlovi i ceo album The Time of Miracles možete naći na digitalnim servisima.

Album je sa autorske strane istovremeno i presek njihovog dosadašnjeg rada. Na albumu se nalaze neke od pesama poznate fanovima, ali sada u drugačijem obliku i, naravno, na engleskom jeziku.

Svoje gostovanje su ponovili neki od prijatelja benda koje smo mogli čuti na albumu Vreme čuda: Darko Živković iz benda Downstroy, Marko Matijević Sekul iz benda Manntra, Vladimir Lalić iz benda Organized Chaos i Emir Hot.

Iza produkcije i miksa albuma ponovo stoji gitarista benda Dušan Svilokos, a za vizuelni koncept se pobrinuo dugogodišnji saradnik benda, Vladimir Petrović.

Frontmen benda, Milena Branković, u vezi sa albumom posebno ističe trud da se poetika originalnih tekstova verno prenese na engleski: Mnogo energije je uloženo da dobijemo tekstove koji će biti u duhu engleskog jezika, a stvarati ista osećanja i slike kao što je to bio slučaj na srpskom zaista nije jednostavno. Kroz taj proces smo stekli dodatno poštovanje prema našem jeziku, koji je na mnogo načina mnogo fleksibilniji od engleskog. Iako ćemo se u budućnosti primarno koncentrisati na engleski, ipak smo započeli karijeru radom na našem jeziku i pokušaćemo da neke od pesama u budućnosti imaju i svoju srpsku verziju!

O saradnji sa izdavačkom kućom Massacre Records kaže: Bendovima sa ovih podneblja je mnogo teže da funkcionišu na evropskoj i svetskoj sceni zbog objektivnih prepreka. Iako nas internet naizgled sve spaja, fizička udaljenost je i dalje problem za organizovanje turneja i promociju. Upravo zato je poseban kompliment što je Massacre Records bio zainteresovan da nam objavi album, iako su svesni da marketinški posao oko njega nije lak. Mnogo naših kolega sa ovih prostora nailazi na zid po ovom pitanju, jer izdavači ne žele da rade sa bendovima kojima je teže da imaju turneje i samim tim prodaju i promovišu izdanje. Imamo sjajnu saradnju sa izdavačem i planiramo da nastavimo sa promocijom albuma u sledećih godinu dana, sviramo pred publikom što češće i snimimo još nekoliko muzičkih videa. Ovim albumom započinjemo novo poglavlje i vidimo ga kao početni korak kojim krećemo na novu etapu muzičkog putovanja.

Bend je početkom ove godine objavio da je nakon završetka materijala na engleskom jeziku sklopio dogovor sa Massacre Records-om, nemačkim label-om specijalizovanim za čvrst gitarski zvuk. Ovim se The Trigger pridružuje malom broju sastava sa ovih prostora koji su privukli interesovanje internacionalnih izdavačkih kuća i dobili veliku podršku da svoj rad prezentuju publici van zemlje i regiona.

Massacre Records je poznat publici kao izdavač koji već skoro trideset godina aktivno promoviše metal i hard rok muziku i tokom postojanja je objavljivao imena kao što su King Diamond, Pretty Maids, Theatre of Tragedy, To/Die/For, Crematory, Atrocity, Sinister, Pink Cream 69, Kittie i mnoga druga.

The Trigger je do sada objavio tri albuma na srpskom jeziku. Iako se zvuk benda tokom vremena menjao, prepoznatljivi elementi su mešanje agresivnih gitarskih rifova sa elementima drugih muzičkih žanrova, kao i unikatan ženski vokal. Bend je tokom više od deset godina svog postojanja dobio više priznanja i nagrada, a albumi su im dobili jednoglasne pozitivne kritike.