The Trigger ekranizovali pesmu Boom!

Teškometalni sastav The Trigger objavio je novi video za pesmu Boom koja se nalazi na nedavno objavljenom albumu koji nosi naziv The Time of Miracles. Gost u pesmi je Marko Matijević Sekul, frontmen hrvatskog benda Manntra.

Ovaj animirani lyric video u prvi plan stavlja tekst pesme – priču o uzaludnosti trke za posedovanjem moći, novca i statusa, kao i nemoć takve individue u trenutku susreta sa smrću.

Naše društvo glorifikuje uspeh i postignuće iako su u pitanju prolazne stvari koje ne možemo poneti sa sobom u grob. Pišući tekst pokušao sam da predstavim trenutak susreta sa tom istinom iz ugla onoga ko će izgubiti sve za šta se borio ceo život, gazeći preko drugih radi lične dobiti. Taj trenutak je osveta svih ugnjetavanih, i u samoj priči postoji i pojedinac koji trijumfuje i sudi zločincu. Da li je metak u tekstu figurativan i predstavlja istinu koja ubija i zadaje finalni udarac ili je bukvalan, to ostavljam samim slušocima da rastumače, objašnjava poruku pesme gitarista benda Dušan Svilokos.

Kako je već tradicija da, uz pomoć bliskih prijatelja sami radimo sve za bend, tako sam ovaj put ja zasukao rukave i animirao video. Opredelili smo se za lyric video kao formu, jer su ritam i energija koju prenose Milena i Marko dok pevaju pesmu prosto nametnuli da stavimo tekst i pevanje u prvi plan. Radeći na novom albumu posebnu pažnju smo posvetili tome da određenu poetiku i stil naših tekstova što bolje prenesemo na engleski jezik i ovo je još jedan način da se to dodatno istakne, dodaje on.