The Bite objavili singl Da se ponovo rodim!

Blues/rock sastav The Bite objavio je pesmu Da se ponovo Rodim. Ova dvominutna pesma prvi je singl ovog sastava na srpskom jeziku.

Snimana je 2016. godine u studiju King Oliver, a produkciju je radio Ivan Srdanović. Radijsku premijeru imala je krajem prošle godine i želja benda je bila da nekoliko meseci pesma ne bude dostupna putem interneta, jer muzika treba da se sluša, a radio je jedini pravi način za to.

Svi mi u jednom trenutku svog života poželimo reset, da ostavimo sve što je loše iza sebe i krenemo ispočetka. Ovo je pesma o jednom takvom preseku i o želji da čistih misli i bez bespotrebnih tereta krenem dalje, kaže Ljiljana Zdravković, koja je autor teksta, a Bojan Savić, koji je uradio muzioku za pesmu, dodaje: Poruka pesme je toliko jasna i jaka da nisam želeo da komplikovanim aranžmanom ili predugim solažama ni ponavljanjem to razređujem. Zato pesma zvuči tako kako zvuči i traje toliko koliko traje.

The Bite su krajem prošle godine učestvovali na BARF-u, na kojem su osvojili nagradu za najbolje izvođenje, a nedavno su nastupili i kao predgrupa beogradskom sastavu NBG. Očekuje ih nekoliko nastupa ovog leta, među kojima izdvajaju učešće na Singidunum festu.

Bend će se u narednom periodu posvetiti studijskom radu. U planu je da snimimo još neke nove pesme na kojima radimo poslednjih meseci, a od jeseni očekujte bar dva video spota kao i koncerte u Srbiji, ali i u regionu, kažu članovi benda.