The Bite objavili drugi studijski album!

Kao što su članovi benda The Bite tokom ranijih meseci i najavljivali, kraj ove godine obeležiće objavljivanje njihovog drugog studijskog albuma. Nakon singlova Lies i Da se ponovo rodim, kao i video ostvarenja za pesme Go to Hell, Znaš i We Used To Dance, The Bite je višegodišnji rad zaokružio albumom Chains.

Na ovom izdanju se, pored ranije objavljenih singlova nalaze i četiri nove pesme: Age of Dark, Hand in the Rubber Glove, Meaningless People i Change, za koju je za ovu priliku urađen i lyric video.

Živimo u vremenu mraka i svi smo, na ovaj ili onaj način, na ličnom, poslovnom, društvenom, kreativnom i intelektualnom nivou vezani lancima koje pokušavamo da pokidamo, da napravimo neku važnu promenu i budemo ponovo rođeni. Da li ćemo uspeti da se izdignemo iznad površnosti koja je zahvatila sve aspekte naših života i iznad besmisla koji nam svima stoji nad glavom, da se izborimo za slobodu da budemo ono što jesmo, stvaramo i radimo ono što volimo… to najviše zavisi od nas samih” objašnjavaju članovi benda i dodaju: Promena je u našim rukama. Bilo da se radi o našem ličnom Univerzumu i sopstvenim intelektualnim i kreativnim nastojanjima da budemo bolji ili o društvenim prilikama u kojima živimo, mi smo ti koji pokrećemo točkove. Iako se sve pesme na albumu bave različitim segmentima naših života, ovo izdanje kao celina upravo govori o tome.

Album Chains sniman je u King Oliver Music Studios u Beogradu u periodu od 2017. do 2019. godine, a produkciju potpisuju Ivan Srdanović, Miloš Đurić i Bojan Savić. Kao gosti na realizaciji albuma pojavljuju se i violinistkinja Ana Mrkobrada iz benda Scordisci, kao i prateći vokali Milena Branković iz benda The Trigger, Katarina Popović, Jelena Vujanović iz benda Void Inn, Nataša Guberinić i Boško Fogl iz benda Lipov Loud.

Digitalnu formu albuma objavio je CD Baby, a izdanje možete naći na najrelevantnijim streaming/download platformama širom sveta. Izdavač CD-a je sam bend i fizičko izdanje albuma biće dostupno do kraja 2019. godine putem zvaničnih stranica benda.