Subversion BL objavili novi singl i spot!

Banjalučki bend Subversion BL objavio je novi singl pod nazivom Naši heroji, a koji ujedno prati i spot.

Subversion BL je bend formiran pred sami početak rata u Bosni i Hercegovini, kada je u svojim prvim mesecima postojanja snimio demo u studiju Plazma kod profesora Borisa Dražića i održao koncert u klubu Stelekt u Tuzli. Ratna dešavanja guraju bend u potpunu izolaciju, a 2016. godina predstavlja ponovno okupljanje benda koji od prvobitnog alternativnog noise benda zauzima punk pravac na kojem se sreće i dalje putuje sa svojim metal i core saputnicima i ponegde izraženim alter/psiho elementima.

Pesma govori o našem mentalitetu, o tome kako prebrzo zaboravljamo ljude koji su se borili za nešto veliko, mnogi su u takvim borbama dali sve što su imali, spostvene živote, da bi danas to sve bilo zaboravljeno.

Upravo nam je želja bila da pjesmom naglasimo i ukažemo na ovakav negativistički pristup, a evo, sticajem okolnosti, pjesma je zamalo izašla u javnost na Dan pobjede nad fašizmom, dakle, sa jednim danom zakašnjenja, poručuju članovi benda.

Bend je domaćin banjalučkog pank festivala Motherpunkers 2019 koji će biti održan 31. maja i 1. juna u prostoru DKC Incel.