Sin Boba Marleyja svira u Banjaluci: Ky-Mani Marley na 10. Demofestu!

Ky-Mani Marley, jamajčanski reggae i hip hop muzičar, sin legendarnog Boba Marleyja, nastupiće sa svojim bendom na desetom Demofestu!

Ky-Mani će na glavnoj, Basstion bini Demofesta nastupiti u petak, 21. jula, druge festivalske večeri, kada će predstaviti svoje posljednje studijsko izdanje.

Kao reggae i hip hop muzičar sa Jamajke, Ky-Mani je nastavio put koji je započeo njegov otac Bob Marley. Rođen u zemlji reggae muzike, Ky-Mani se u ranom detinjstvu seli u Majami i posvećuje sportu. Rastao je nesvestan talenta koji je nasledio od oca i svu svoju energiju usmerio ka atletici i američkom fudbalu, da bi ga majka kasnije navela da se okrene muzici.

Od 2015. godine objavljuje pod svojom etiketom Konfrontation Records, pod čijim okriljem je do sada izdao albume Maestro (2015) i Conversations (2016) sa Gentlemanom, kojeg je publika Demofesta mogla da čuje i vidi pre dve godine.

Podsećamo da će deseti Demofest ove godine biti održan od 20. do 22. jula na tvrđavi Kastel u Banjaluci, a osim Ky-Manija Marleyja do sada potvrđeni izvođači su Marky Ramone, Dubioza kolektiv, Lačni Franz, Edo Maajka, Bad Copy, Freemasons, Funkerman, a tu je i lokalna podrška bendova Sopot, Shanghai Street Fight i Važno obavještenje.

Ky-Mani 3 (Medium)