Sastav MORA objavio debitantski EP!

Nakon kratke pauze, izdavačka kuća Tribal Rajber Label nastavlja sa radom. Prvi album, koji je dostupan za besplatno preuzimanje, a kojim se vraćaju u kolosek je Neuma, debi EP niškog sastava MORA.

Bend je nastao kao projekat Nenada Tasića (Paydo Komma, Make It Last, Embrio Shpayz) i Zorane Ignjatović (Greenfingers, LEER), da bi se nakon kompletiranja materijala bendu pridružili i Bojan Ilić (Suffering’s The Price, Dok7, Paydo Komma) i Predrag Ristić (Honey Rider, The People Who Stare at Goats, Offload).

Nakon pune 2 godine rada, prvi EP je kompletiran, ponovo snimljen i produciran. Kompletnu muziku sa istog potpisuje bend, dok je za miks i produkciju bio zadužen Tasić. Na EP-u se nalaze i dve kolaboracije na pesmama Opia i to sa producentima iz Niša (Tjamil) i Bara (Masturbeator), kao i sa bubnjarom niškog benda There, kao i Lukom Bašićem na pesmi Per Pluviam. Takođe, EP uključuje i obradu popularnog makedonskog sastava Anastasia, i to njihove pesme Samuilovite Slepci.
Sastav se najviše oslanja na elektroniku i semplove koje kombinuje sa tradicionalnim balkanskim i klasičnim instrumentima. U melodijama se jasno čuje jak uticaj Balkanskog podneblja, vizantijske muzike, ali i drugih žanrova kao što su drum and bass, dubstep, atmospheric-black. Tematika tekstova, ime benda i vizuelna prezentacija inspirisani su mitologijom starih Slovena, te odatle mnoštvo simbolike i prirode ukompone u moderan okvir.

U narednom periodu biće dostupna fizička izdanja i promotivni materijal koji će se distribuirati u Srbiji i regionu preko izdavačke kuće Tribal Rajber Label. Video material je u procesu izrade, te se njegovo objavljivanje očekuje krajem leta.

Prve nastupe bend planira za jesen, kada je planiran i nastavak snimanja prvog LP-a.