S.U.S. na evropskoj turneji!

Beogradski  punk’n’roll mornari benda S.U.S. i ove godine otplovljavaju van granica Balkana. U sklopu turneje će, uz Sloveniju i Hrvatsku, obići i Italiju, Švajcarsku i Nemačku, što je za sad kilometarski najduža turneja ovog tročlanog energičnog sastava.

SUSovci su svoje putovanje su započeli 14. septembra u Mariboru, a poslednji koncert na turneji će održati 23. septembra nakon čega je u planu nastavak promocije ploče Slepi putnik u Srbiji i regionu. Iza sebe imaju dve mini turneje po Holandiji kao i mnoštvo koncerata po Ex-Yu zemljama i jednu evropsku turneju. Može se reći da su jedan od koncertno najaktivnijih bendova sa ovih prostora.

Večeras nastupaju u Švajcarskoj, u gradu Obernau Luzern u klubu Overnow, sutra u Ženevi, u klubu Champmesle, zatim idu u Nemačku gde će nastupiti u Frajburgu, u klubu Kiez 57 20. septembra, a nakon toga u Italiju, gde 21. septembra nastupaju u Milanu, 22. u mestu Castiglione Delle Stiviere, dok će turneju okončati u zagrebačkom klubu Močvara 23. septembra.

Prepoznatljivi su po svojim mornarskim uniformama, paljenju vatre na bini, ali i energičnoj svirci.
Imaju dva snimljena studijska albuma, a nalaze se i na nekim značajnim kompilacijama bendova sa domaće scene.
S obzirom da pevaju na srpskom jeziku videćemo kako će se njihov nastup svideti publici na ovom proputovanju.

IMG_4911