Royal Experiment objavili prvi instrumentalni album!

Novosadski bend Royal Experiment objavio je svoj prvi instrumentalni album pod nazivom Trial And Error.

Royal Experiment je muzički projekat orijentisan ka autorskom radu i iza njega stoji Veljko Ilkić kao muzički producent i kompozitor, zajedno sa nekoliko pridruženih članova.

Royal Experiment je nastupao na BARF-u i Exit festivalu 2018. godine, a takođe se pojavio i na kompilaciji novosadskog SKC-a sa obradama britanskih izbođača pod nazivom Influences.

Album Trial And Error je nastao pomalo neplanski i više kao eksperiment. Ideja o čisto intrumentalnom albumu mi se dopala jer nema jezičkih barijera i daje mi više prostora za muzički izraz, rekao je Veljko Ilkić. Pošto je album urađen uradi sam metodom, naziv Trial And Error mi se učinio prikladnim, jer predstavlja i opisuje proces stvaranja muzike i istrovremeno savladavanje prepreka i izazova audio produkcije u kućnim uslovima. Na albumu se nalazi devet numera, od kojih svaka ima svoju očiglednu ili prikrivenu poruku i opisuje različite emocije i raspoloženja. Nadam se da će ovaj komad muzike inspirisati druge ljude da se posvete onome što vole i da u ovim čudnim vremenima nađu sebi razonodu i izvuku najbolje iz sebe.