Roga iz Šahta poziva na koncert Dead Kennedys-a!

Jedan od najpoznatijih i najuticajnijih američkih pank rok bendova, Dead Kennedys, nastupiće 4. jula na bazenima 11. april.  Koliko je ovaj bend uticao i na bendove sa naših prostora, potvrđuje i Aleksandar Rogić – Roga, frontmen legendarne grupe Šaht.

Dead Kennedys sam počeo da slušam tek kada su objavili poslednji album Bedtime For Democracy, 1986. godine, kaže Roga i dodaje da nije, poput većine, u pank priču uleteo uz najpoznatije – Pistolse, Kleš, Ramonse i naravno Kenedise, već preko drugog britanskog pank talasa, koji je početkom 80-tih bio aktuelan. Od svih navedenih klasika, Kenedisi su me osvojili na prvo slušanje i dan danas sam ubeđen u to da su oni najoriginalniji i najuticajniji pank bend svih vremena.

 Jedan od naših najvećih muzičkih buntovnika osvrnuo se i na to šta ga je kod benda Dead Kennedys najviše privuklo: Ubojitost Biafrinih tekstova, njegov ludački glas i melodije gitariste Ist Bej Reja uvek iznova bude u meni buntovnika i ne dozvoljavaju mi da odrastem.

 Imao sam tu sreću u životu da gledam uživo Kenedise bez Džela Biafre i Biafru bez Kenedisa, ali mislim da sa sadašnjim pevačem, Džefom Penaltijem, zvuče bolje nego ikad, poručuje Roga onima koji sumnjaju u kvalitet trenutnog sastava benda: U to će se, duboko verujem, uveriti svi oni koji budu došl na koncert 4. jula. Ljudi, pankeri, ovo se ne propušta!

 Budite i vi deo ovog pank spektakla, dođite 4. jula na bazene 11. april! Kao predgrupe bendu Dead Kennedys nastupiće beogradski bendovi Trnje i Pogonbgd.

Ulaznice za koncert možete kupiti na svim prodajnim mestima Eventima, kao i online na www.eventim.rs.

Saht