Prljave Sestre objavile novi spot!

Sastav Prljave Sestre predstavili su spot za numeru pod nazivom Unazad.

Reč je o trećem singlu s albuma Najgore tek dolazi. Autor muzike i teksta za pesmu čiji stih je dao naslov albuma ovog niškog trija je Miloš Pavlović, a lo-fi spot je uz pomoć video snimaka prijatelja i članova benda napravio Petar Milosavljević. Prva dva spota sa albuma bili su za pesme Nova jutra i Talas, a režirala ih je Dina Isam.

Meni je ideja bila da snimim neki jednostavan spot mobilnim telefonim, ali pošto naša muzika više korespondira s analognim nego digitalnim, onda sam se odlučio da umesto digitalnog snimka, specijalnim efektima i softverskom obradom probam da imitiram anolognu super 8mm, jer je ona zapravo daleki predak kamere na mobilnim telefonima. Prvi put sam zapazio super 8 kod Jarmusch-a, kada je tom kamerom snimio Year of the Horse i video spotove za The Raconteurs i Toma Waitsa. Naš zvuk je na neki način pandan video zapisu super 8ice. I ja nisam režiser, više hobi momak iz foto sekcije, rekao je Petar Milosavljević, basista u bendu.

Drugi studijski album niške grupe Prljave Sestre, Najgore tek dolazi, objavljen je 29. maja 2020. godine, a dostupan je za preslušavanje i preuzimanje na svim digitalnim platformama, Youtube kanalu benda, kao i na bandcamp stranici grupe i Pop Depresije.