Poznate predgrupe za nastup benda Welicoruss!

Kao što je već najavljeno, sibirski vukovi Welicoruss po treći put nastupaju u Srbiji. Koncert će biti održan u nedelju, 10. juna, u maloj sali Doma omladine Beograda. Sa njima će binu podeliti i tri domaća benda, RiverrothCarnival of Flesh i Ognjena Kočija.

Welicoruss nam isporučuju mračan, intenzivan i mističan zvuk kojim ujedinjuju atmosferični metal sa elementima klasične muzike. Njihovi tekstovi oživljavaju drevne filozofe. Welicoruss ispoljava svoju ljubav prema prirodi kroz orkestralne kompozicije.

Riverroth je novosadski thrash metal bend nastao 2015. godine i posle promena u postavi stalna ekipa je formirana. Tada kreću i prve svirke i autorske pesme da se ređaju. Sredinom 2016. snimaju svoj prvi EP, Infernal Thrashing, ali zbog nekih komplikacija izlazi tek 2017, kada su odsvirali svoju do sada najveću svirku, na trećem po redu Zlo festu. Posle toga ubrzo snimaju i singl Thunderdevil.

Carnival of Flesh  je sympho black metal bend koji radi od 2002. godine. Iza sebe imaju album Stories from a Fallen World, objavljen 2015.godine. Domaća publika već je imala prilike da ih čuje 2016. godine kada su u punoj sali Doma omladine prezentovali svoj prvenac. Ovo će momcima biti idealna prilika da najave svoju evropsku turneju planiranu za jesen 2018. godine.

Ognjena Kočija je novosadski pagan metal sastav. Ideja Ognjene Kočije nastaje krajem 2009. godine sa ciljem da se kroz metal muziku ljudima približi slovenska mitologija. Nakon dužeg rada, snimljene su i prve pesme koje su okačene na YouTube. Bendu se priključuje i Filip Vidić na mestu gitariste i u to vreme je snimljena pesma Za Pretke. Sledi i prva svirka Ognjene Kočije u klubu Dvorište, a zatim i svirka u Route 66. Ubrzo bend napuštaju David Divijakov i Filip Vidić, a pristupa novi član Marko Savić. U tom periodu bend nastupa ponovo u klubu Route 66 na UMF festivalu, a kasnije snima pesmu Molitva Morani.  Krajem 2016 godine, Ognjena Kočija nastupa sa novom postavom i zvukom, kada nastaju pesme Božanski Boj i Stribog.

Karte možete rezervisati na email adresi marenafanzine@gmail.com i tim putem cena karte iznosi 700 dinara, dok će na dan koncerta karta koštati 1000 dinara. Početak koncerta zakazan je za 19 časova.

IMG_3426