Poznate predgrupe i satnica koncerta Body Count-a!

Legendarni američki hip-hop/metal bend Body Count nastupiće u ponedeljak, 18. juna, u Bašti SKC-a, u okviru koncertnog serijala Arsenal Fest predstavljaBeogradski koncert Body Counta poslužiće kao zagrevanje za predstojeći Arsenal Fest 08, koji će biti održan od 21. do 23. juna, u Kragujevcu. Kao predgrupe na beogradskom koncertu kultnog američkog benda nastupiće belgijski crossover metal sastav Powerstroke i britanski rock and grime grupa Astroid Boys.

Sa svojim paklenim koktelom metala, roka, panka i hardkora, Powerstroke će u Beogradu uživo predstaviti svoj peti album Omissa, a u desetogodišnjoj karijeri su već nastupali sa bendovima kao što su Pro-pain, Death Angel, Agent Steel i, naravno, Body CountPre dve godina Body Count su nas zvali da idemo na turneju sa njima, jer je Ice T smatrao da smo prilično dobri, ističe gitarista Maarten Geeraerts.

Astroid Boys su rock and grime kolektiv iz Kardifa. Kako kažu, njihovi visokoenergetski nastupi nikad ne propuštaju da nateraju publiku da skoči. Bend je prošle godine objavio debitantski album Broke, za koji su rekli da je to album koji prkosno stisnutih pesnica i zuba dokumentuje kako se iz najgore sadašnjice žaračem otvaraju vrata boljeg vremena.

Body Count će u Beograd doći sa albumom Bloodlust, objavljenim ove godine, sa kog su se već istakli No Lives MatterBlack Hoodie Ski Mask Way, a na njemu se nalazi i obrada klasika Raining In Blood, kultnog sastava Slayer. Uz to, status i ugled koji Body Count uživa u svetu metala pokazuje to što na albumu gostuju frontmen Megadetha, Dave Mustaine, suosnivač benda Sepultura, Max Cavalera i pevač sastava Lamb Of God, Randy Blythe.

Ulaz u Baštu SKC-a biće otvoren u 19 časiva i 30 minuta, zatim će u 20 časova na binu izaći Powerstroke, a četrdeset minuta kasnije publika će imati priliku da čuje i Astroid Boys. Početak nastupa Body Counta predviđen je za 21 čas i 30 minuta. Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 2300 dinara možete nabaviti na svim prodajnim mestima Eventima, dok će na dan koncerta, ako ih preostane, cena ulaznica iznositi 2500 dinara.

bodycount-1399494318