Poznata satnica koncerta benda Riverside u DOB-u!

Kao što je najavljeno, čuveni poljski prog rock bend Riverside u sredu, 13. marta tekuće godine, održaće veliki koncert u Domu omladine Beograda, u organizaciji koncertnih agencija MH Concerts i Serbian Hellbangers.

Riverside su na okupu još od 2001. godine i do sada su objavili 7 studijskih albuma i održali brojne nastupe širom sveta. Bend će na predstojećoj turneji i koncertu u Beogradu predstaviti svoj novi album Wasteland koji je objavljen 28. septembra za izdavačku kuću Inside Out Music. Vizuelni identitet kompletnog pakovanja efektno je realizovao dugogodišnji saradnik benda, čuveni dizajner Travis Smith (OpethKatatoniaDevin TownsendAnathemaAmorphis). Pesme na ovom izdanju su prve koje je bend komponovao kao trio nakon tragičnog gubitka gitariste i jednog od osnivača benda Piotra Grudzinskog koji je preminuo 2016. godine.

Wasteland je definitivno jedan od najmračnijih i najemotivnijih albuma u našoj diskografiji, kaže Michal Lapaj, klavijaturista benda.

Glavna tematika koja se provlači kroz Wasteland je pokušaj preživljavanja u svetu nakon Apokalipse. Nikada nisam pomislio da ću nakon 17 godina benda i 6 studijskih izdanja ponovo imati osećaj kao da objavljujemo debi album, kaže bubnjar Piotr Kozieradski. Wasteland je jednako važan kao i naša prva ploča Out of Myself. Ovo je teži i mračniji Riverside.

Uzimajući u obzir sve ove činjenice, bend je odlučio da na predstojećoj turneji po prvi put posle dužeg vremena u set vrati nekoliko pesama sa voljenog prvenca Out of Myself kao i sa uspešne ploče Second Life Syndrome. Pripremili su i izvedbu Wasteland albuma u celosti, uz njihovu do sada najbogatiju svetlosnu dekoraciju i gostovanja dodatnih muzičara na sceni. Sve fanove atmosferičnog prog roka, kao i ljubitelja težih rifova očekuje pravi audio-vizuelni spektakl 13. marta 2019. u prostoru Doma omladine Beograda.

Holandski sastav Lesoir nastupiće kao specijalni gosti. Predvođeni raskošnim glasom pevačice Maartje Meessen, ovi poletni Holanđani će publici predstaviti dinamičan i moderan prog rock jednako začinjen i atmosferičnim delovima i snažnim gitarskim rifovima. Lesoir su do sada objavili 4 studijska albuma, a dugogodišnji saradnik im je producent John Cornfield (MuseRobert Plant). Kao headliner-i održali su koncerte širom Evrope i Azije, dok je lista izvođača ispred kojih su nastupali kao specijalni gosti takođe izuzetno impresivna: Steven WilsonThe GatheringThe Pineapple ThiefKarnivoolWithin TemptationEvergrey.

Ulaz će biti otvoren od 19 časova i 30 minuta, dok će sastav Lesoir na binu stupiti u 20 časova. Riverside će otpočeti nastup u 21 čas i 5 minuta.

Cena ulaznica u pretprodaji iznosi 2000 dinara, dok će na dan koncerta karta koštati 2400 dinara. Prodajna mesta su Ticketvision Gigstix.