Poznata nova imena Valhalla festivala 2018!

Zagrebački Valhalla festival ove godine će biti održan 11. i 12. maja u klubu Močvara. Prva najavljena imena bila su češki grind velikani Gutalax i zagrebački death metal/grindcore bend Krlja, a sada je poznato da će na festivalu nastupiti i beogradski thrash metal bend Jenner, kao i heavy metal bend iz Koprivnice, Flamethrower.

Jenner su oformile sestre Aleksandra i Marija krajem 2013. godine. Bend je dobio ime po engleskom lekaru Edwardu Jenneru, poznatom medicinskom radniku koji se proslavio uvođenjem vakcine za velike boginje. Aleksandra se bavi medicinom, te je odlučila da u Jennerovu čast nazove bend i na taj način spoji svoju ljubav prema muzici i medicini. Pod uticajem thrash/speed metal bendova kao što su Anthrax, Overkill, Agent Steel, Exodus, Alitor, Space Eater, Deadly Mosh, bend se okrenuo ka čvršćem zvuku. Godine 2017. objavile su album prvenac po nazivom To Live Is To Suffer. Jenner će premijerno nastupiti u Hrvatskoj na Valhalla festivalu 2018!

Flamethrower je osnovan 2004. godine u Koprivnici. Stil koji neguju u domenu je heavy metala s raznim uticajima drugih žanrova, kao što su thrash i progressive metal. Teme crpe iz ličnih iskustava, kao i introspekcije i ličnu interpretacije nekih istorijskih događaja. Godine 2007. objavili su demo album The Birth of Flame, a 2010. godine za izdavačku kuću One Records i svoj prvi studijski album A Treason or the Truth. Godine 2012. za izdavačku kuću RockLive Records objavili su drugi studijski album pod nazivom The Keeper Of Remembrance. Trenutno rade na novim pesmama koje planiraju objaviti kroz iduće dve godine. Ovo će im biti povratnički nastup nakon duge koncertne pauze.

Cena karata, kao i prodajna mesta biće naknadno poznati.

IMG_2066-(Copy) (Copy)