Poznat program prvog dana Festivala srpskog podzemlja!

Kao što je poznato, četvrto izdanje Festivala srpskog podzemlja biće održano u novosadskoj Fabrici 16. i 17. marta tekuće godine. Sada je poznat kompletan program prvog dana festivala.

Prvi dan festivala će biti posvećen muzičkim pravcima kao što su dark, gothic, electro rock, eksperimental, neizostavnim činiocima andergraund subkulture, te će ove večeri nastupiti izvođači Umbra, Sputnik, Asphalt Chant, DJ Akasha i DJ Nenad Bekvalac.

Umbra je unikatni solo projekat koji kreira i izvodi Marija Balubdžić iz Beograda. Umbra suočava senovite zvuke glasa i poetske oglede sa looper-om. Umbra odmotava melodije natopljene šumovima, akordima i pulsevima, poručuje Marija.

Sputnik su dobro poznato ime na novosadskoj andergraund sceni. Bend koji svoj electro-rock temelje na snažnom uticaju new-wave i synthpop velikana iz 80ih stiže na Festival srpskog podzemlja.

Asphalt Chant je jedan od retkih darkwave projekata na domaćoj sceni. Bend aktivno radi i stvara od 2007. godine i svoj stil bazira na nesvakidašnjem spoju dark, gothic i ambijentalnog zvuka.

Nakon zvaničnog koncertnog dela programa očekuje nas nastup specijalnih gostiju koji će nas provesti kroz istoriju dark, goth, ebm i ostalih srodnih pravaca u sklopu svojih DJ segmenata.

DJ Akasha će puštati svoj izbor oldschool EBM, anhalt EBM, dark wave i electro zvuka.

DJ Nenad Bekvalac  će svoj set bazirati na goth, post punk, minimal synth i dark wave zvuku.

Isto veče posetioci će imati priliku da pogledaju i dokumentarni film Vanila stop!  koji je urađen u VICE produkciji i posvećen je domaćoj goth kulturi.

Ulaznice su u pretprodaji preko Eventim i GigsTix prodajnih mreža. Cena prvih 100 ulaznica iznosi 400 dinara, 500 dinara će biti cena tokom pretprodaje, dok će na dan festivala za ulaznicu biti potrebno 600 dinara.

IMG_7290-(Copy) (Copy)