Potvrđena prva imena za Festival srpskog podzemlja!

Ovogodišnje izdanje Festivala srpskog podzemlja biće održano 16. i 17. marta u novosadskom klubu SKCNS Fabrika. Objavljena su imena prva tri benda koji će nastupiti ove godine, a u pitanju su ženski bendovi Jenner, Nemesis i Replicunts.

Jenner su oformile sestre Aleksandra i Marija krajem 2013. godine. Bend je dobio ime po engleskom lekaru Edwardu Jenneru, poznatom medicinskom radniku koji se proslavio uvođenjem vakcine za velike boginje. Aleksandra se bavi medicinom, te je odlučila da u Jennerovu čast nazove bend i na taj način spoji svoju ljubav prema muzici i medicini. Pod uticajem thrash/speed metal bendova kao što su AnthraxOverkillAgent SteelExodusAlitorSpace EaterDeadly Mosh, bend se okrenuo ka čvršćem zvuku. Godine 2017. objavile su album prvenac po nazivom To Live Is To Suffer.

Nemesis je melodic death metal sastav iz Beograda, osnovan 2013. godine, a nastao pod uticajem benda Arch Enemy. U maju 2016. godine objavile su spot za svoj prvi singl Vengeance, koji će se naći na EP-u, zajedno sa pesmama Living Dead People, Savages i Divine Retribution. Bendovi koji ih inspirišu su Arch Enemy, Death, Pantera, In Flames, Trivium i Kreator. Inspiraciju za tekstove nalaze u problemima 21. veka, kao što su kapitalizam i globalizacija, ali i u filozofskim temama.

Replicunts je tročlani punk rock/queerpunk/cuntpunkrock sastav osnovan u Beogradu 2012. godine. Tokom svoje karijere, nastupale su u zemlji i inostranstvu, od manjih klupskih svirki do nastupa na festivalima, kao što su: Exit, To be Punk, Revolution Festival, FSP. Iza sebe imaju jednu turneju po Srbiji i regionu i evropsku po Francuskoj, Belgiji i Španiji. Godine 2015. objavile su album prvenac pod nazivom Replicunts za francusku nezavisnu izdavačku kuću Panda Records. Njihov zvuk može se okarakterisati kao mešavina engleskog i američkog hardkora sa uticajima panka. Trenutno rade na novom EP-u.

IMG_9937 (Copy)