Poslušajte kako Josipa Lisac peva sevdah!

Muzička diva Josipa Lisac, osim koncerta 14. februara u beogradskom Sava centru kojim slavi 50 godina karijere, jubilej je obeležila nedavno i CD kompilacijom Posve slobodna (suradnje i etno), na kojoj su se prvi put na jednom mestu našle njene zapanjujuće izvedbe narodnih pesama.
Na kompilaciji Posve slobodna, između ostalih, nalaze se Josipine maestralne izvedbe sevdalinki Omer beže i Niz polje idu babo sejmeni iz 1974. godine, a tu je i Đelem, đelem koju je snimila sa legendarnim Šabanom Bajramovićem i bendom Cubismo.
Moj tata je imao singlice Nade Mamule i Zaima Imamovića. Iščeprkala sam to kao dete i onda ti to negde ostane zapisano. Sevdalinka, to je izuzetno kvalitetno, izuzetno teško za pevanje. Esma Redžepova je, recimo, isto fantastična. Puno puta smo se susretale i lepo pričale o muzici. Čaje šukarije, to je meni fantastično! – kaže Josipa.
Ulaznice za koncert Josipe Lisac za Dan zaljubljenih u Sava centru koštaju 1800, 2100, 2400 i 2800 dinara, a možete da ih nabavite na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim.