Porto Morto objavili novi singl!

Zagrebački alternativni bend Porto Morto objavio je novi, ekranizovan singl pod nazivom Kuća.

Porto Morto je bend formiran 2011. godine u okviru zagrebačkog multi-žanrovskog JeboTon kolektiva. Album prvenac Porto Morto objavili su 2016. godine, a narednu godinu su proveli promovišući ga svirkama po Hrvatskoj, a i širom regije. Od brojnih svirki u Srbiji, najbolje su se proveli na svirci u Mikseru gde su svirali sa Pips Chips & Videoclips i na festivalu Dev9t, a moguće ih je bilo videti i na prošlogodišnjem Lake fest-u. Momci trenutno rade na novom materijalu, a singlom Kuća najavljuju novi album koji izlazi u martu. Povodom promocije albuma imaju u planu nove pohode po regiji, između ostalog i svirke u Beogradu i Novom Sadu.

Ovo je alternativa sa prikrivenim pozivom na bunt i borbu protiv usisavanja u prosečnost života. U spotu preovladava melanholični ton koji uočavamo i u manjku kontrasta, a psihodelični elementi doprinose celokupnom utisku. Poruka je jasna: okruženi smo materijalistima koji samo grade, stvaraju, zatvaraju se i vuku nas u beskraj njihovim Hoćeš li s nama, pa se ova pesma može se protumačiti kao budilica koja nas podseća na monotoni ustaljeni način života koji po svaku cenu treba izbeći. Drugo tumačenje zasniva se na sveprisutnoj zaluđenosti internetom iz čijih upletenih mreža se teško izborimo za slobodu. Pesma otvara velik broj pitanja od kojih je najprovokativnije, a i najbitnije ono: da li smo zaista slobodni?

Kuća je prva pjesma sa drugog albuma, kao i ostale pjesme, čudna je malo i ne sjedne uvijek svima, poručuju članovi benda.