Peter Murphy umesto rasprodatog DOB-a nastupiće u Hangaru!

Legendarni engleski muzičar Peter Murphy održaće beogradski koncert 9. novembra u 21 čas u prostoru Hangara, koji se nalazi u ulici Žorža Klemansoa 39, umesto prvobitno planirane dvorane Amerikana Doma omladine Beograda.

Peter Murphy je nekadašnji frontmen sastava Bauhaus. Ovaj sastav osnovan je 1987. godine pod imenom Bauhaus 1919, a ime uzima od nemačke umetničke škole. Ubrzo nakon osnivanja iz imena izbačena je godina osnivanja umetničke škole i time je ime skraćeno na Bauhaus –  svetu poznati kao pioniri post panka i mračne, depresivne muzike sa jezivom atmosferom. Ovaj sastav možemo takođe nazvati začetnikom onoga što je nama danas poznato pod imenom gothic rock. Naime, sastav se raspao 1983. godine, nedelju dana pre izlaska četvrtog albuma na tržište, ali je ponovo bio kratko aktivan 1998. i 2005. godine radi nove turneje, na kojoj su nastupali sa Nine Inch Nails. Nakon pomenute turneje snimljen je njihov posljednji album Go Away White, koji je objavljen 2008. godine. Posle toga sastav se opet raspao.

Ove godine Murphy dolazi u Beograd u okviru turneje 40 Years of Bauhaus Ruby Celebration Feat. David J. To će, takođe, biti jedini koncert u regionu, te se odazvala i publika iz susednih zemalja, a ulaznice za planirani koncert u DOB-u su rasprodate mesec i po dana pre koncerta! Usled velikog interesovanja publike, a imajući u vidu zauzetost drugih koncertnih prostora, organizator je bio primoran da prebaci koncert u veći prostor Hangara.

Dodatni kontigent ulaznica po ceni od 2400 dinara je u prodaji preko mreže Eventim. Ulaznica nema mnogo, a njihov broj je konačan. Ulaznice kupljenje za koncert u DOB-u važe i za koncert u Hangaru, odnosno nije ih potrebno menjati.

bauhaus20061creditantoncor_0