Peter Murphy dovodi Desert Mountain Tribe u Beograd!

Najavili smo da će legendarni engleski muzičar Peter Murphy održati beogradski koncert 9. novembra u prostoru Hangara, a nedavno je doneta odluka o predgrupi na koncertu. To veče će pre Murphy-ja nastupati britanski trio Desert Mountain Tribe.

Desert Mountain Tribe za sobom imaju dva albuma – Either That or The Moon i ovogodišnji Om Parvat Mystery, a za oba su dobili odlične kritike muzičkih sajtova kao što su Classic Rock, Louder than War, Drowned in Sound i Clash Music. U njihovom stvaralaštvu primetan je eksperimentalan pristup psihodeliji, šugejzu i spejs roku, a numere koje su se istakle sa drugog albuma su Himalaya i Chemical Genius.

Ove godine Murphy dolazi u Beograd u okviru turneje 40 Years of Bauhaus Ruby Celebration Feat. David J. Izvodiće se uticajni debi album benda In the flat field, uz dodatak drugih Bauhaus klasika. To će, takođe, biti jedini koncert u regionu, te se odazvala i publika iz susednih zemalja, a ulaznice za planirani koncert u DOB-u su rasprodate mesec i po dana pre koncerta! Usled velikog interesovanja publike, a imajući u vidu zauzetost drugih koncertnih prostora, organizator je bio primoran da prebaci koncert u veći prostor Hangara.

Dodatni kontigent ulaznica po ceni od 2400 dinara je u prodaji preko mreže Eventim. Ulaznica nema mnogo, a njihov broj je konačan. Ulaznice kupljenje za koncert u DOB-u važe i za koncert u Hangaru, odnosno nije ih potrebno menjati. Početak koncerta zakazan je za 21 čas.

DMT foto Kate Booker

FOTO Kate Booker