Paper Animals objavili singl i spot!

Mladi beogradski indie/alternative rock sastav Paper Animals nedavno je objavio prvi spot i novu pesmu pod nazivom Guts and Bones.

Pesmu je snimio i producirao Lazar Arsović u Coffee and wine studiju, u Beogradu, dok su spot snimale pevačica benda Sofija Nedeljković i Tanja Drobnjak. Iako pesma ima ljubavnu tematiku, članovi benda nisu želeli da to prikažu u spotu. Hteli su da naprave veselu atmosferu i nešto što će biti prijatno i zabavno gledati. Spot ne sadrži konkretnu priču, već je ispunjen motivima koji u gledaoca izazivaju osećaj radosti. Dopadljiva i vedra duha, pesma Guts and Bones ekranizovana je na ulicama prestonice.  Kako iz benda kažu, zbog prirode njihove muzike i stava prema muzičkoj industriji, želeli su da video bude uradi sam varijanta, jer generalno vole da rade stvar sami, ili uz malu pomoć svojih prijatelja.

Bend Paper Animals je nastao kao ideja gitariste Damjana Jovanovića, a sa radom je počeo krajem 2016. Od tada nastupaju po brojnim klubovima u Beogradu, a imali su priliku da se predstave publici na nekoliko festivala. Iako svoju muziku najčešće nazivaju indie rockom, kaži da im je generalno teško da je precizno kategorišu, jer nastaje pod uticajem velikog broja različitih žanrova.

Nakon promocije spota u Poletu, bend je najavio i predstojeće nastupe – u subotičkom klubu Mladost, u subotu, 21. aprila, zatim је petak, 11. maj, rezervisan za nastup u čačanskom klubu MC Mančula, dok je poslednji vikend maja, 25. i 26. rezervisan za nastupe u gornjomilanovačkom klubu Ljubitelj i novosadskom Bulevar Booksu.