Paper Animals objavili novi singl i spot, koncertna promocija u tri grada!

Bend Paper Animals objavio je novi singl i spot pod nazivom Divison, a u sklopu promocije istog nastupiće u Novom Sadu, Beogradu i Kragujevcu.

Ovo je singl kojim najavljujemo debi album. Pre samog albuma predstavićemo još jedan singl sa spotom.
Pesma, iako je predvođena veselom melodijom, ima blago melanholičan tekst. On govori o razočarenju prvenstveno, ali i kako upravo zahvaljujući njima imamo priliku da naučimo nešto i o drugima i o sebi. Prvenstveno nastala je kao jako spora, maltene ambijentalna pesma, koju je naš bubnjar Marko Rakić pretvorio u ovo što sada jeste. Bubnjeve i bass snimali smo u studiju Fakulteta dramskih umetnosti, dok smo gitare i vokale snimali u Coffe & Wine studiju. Miks je radio Lazar Arsović.  Za realizaciju spota zadužena je naša pevačica Sofija Nedeljković, koja je snimala i montirala spot. Snimanje bilo je vrlo zabavno, ali i jako naporno. Želili smo da u spotu postignemo estetiku sličnu zvuku pesme, ali i provučemo kroz njega delove teksta. Smatramo da je video ili nekakav vizual danas neophodan za bend kako bi plasirao svoju muziku, s obzirom da je danas fokus na video formatu, poručuje bend.
Paper Animals ćete u narednom periodu moći da vidite večeras, 16. novembra, u novosadskom klubu Dom b-612, 18. novembra u beogradskom KC Gradu, 1. decembra u beogradskom Jazz bar Centru i 22. decembra u Kulturnom centru UMMUS u Kragujevcu.