Otvoren konkurs za FemixEdu muzičke radionice

Kolektiv mladih žena Femix, koji se bavi promocijom i afirmacijom ženskog stvaralaštva u različitim umetničkim oblastima (u zemlji i u regionu), pokrenuo je novi edukativni program FemixEdu. Ovaj edukativni program namenjen je mladim ženama iz Srbije koje imaju između 18 i 30 godina i koje su na početku svoje profesionalne karijere u umetnosti, kulturi i kreativnim industrijama. U pitanju su edukativni kursevi iz oblasti muzike, fotografije i filma.

Aktivnosti Femix-a započete su 2010. godine, a među najpoznatijima su projekti Rok kamp za devojčice i Femixeta – godišnja muzička kompilacija, na kojoj su zastupljene autorske pesme domaćih muzičarki (samostalno ili u bendu) u različitim žanrovima popularne muzike, koje nisu poznate široj publici.

FemixEdu muzički kurs je namenjen devojkama u Srbiji, koje imaju između 18 i 30 godina, a bave se ili bi želele da se bave, nekom oblašću u okviru muzičke popularne umetnosti. U okviru muzičkog kursa biće zastupljena predavanja iz oblasti izvođaštva, stvaralaštva (kompozicija, aranžiranje), muzičke produkcije, dizajna zvuka, produkcije/organizacije, PR, pisanja o muzici i muzičarima i autorskim pravima u ovoj umetnosti.

FemixEdu muzički kurs počinje 19. septembra 2020. godine i sastoji se iz tri faze. Prva faza kursa sastoji se od niza online predavanja i panel diskusija na navedene teme u okviru muzičkog stvaralaštva i muzičke industrije (svake subote i svake nedelje od 19. septembra do 4. oktobra). Druga faza kursa zamišljena je kao individualni rad koji će polaznica imati sa mentorkom; u odnosu na oblast kojom bude želela da se bavi (komponovanje, aranžiranje, audio produkcija, dizajn zvuka, PR itd). Nakon toga, na proleće 2021. učesnice će biti uključene u realizaciju Femix festivala i Femix konferencije, gde će imati priliku da predstave svoj rad i delo.

Konkurs je otvoren do 10. septembra, a više informacija o konkursu, kao i prijavni formular sve zainteresovane učesnice mogu pronaći na ovom linku.

Autorka vizuala je Anđela Janković.