Ortodox Celts predstavili novi album i spot!

U dvadeset petoj godini postojanja, sastav Ortodox Celts objavio je šesti studijski album, pod nazivom Many Mouths Shut.

Producent albuma je Dejan Lalić, a bend je nedavno pokrenuo sopstveni label O’Celts Records preko kojeg je novi album i objavljen.

Album donosi 13 numera od kojih je šest tradicionalnih irskih i sedam autorskih pesama. Posebno je interesantan omot albuma koji je delo velikog Valtera Venturija, jednog od najboljih svetskih strip crtača.

Ovaj album je jedinstven po mnogo čemu. Dolazi u godini u kojoj imamo dosta razloga za slavlje, ali ništa od svega toga ne može da se uporedi sa činjenicom da je ovo pravi Orthodox Celts album u punom smislu tih reči. Tu prvenstveno mislim na to da smo sami uradili gotovo sve i da smo ovo mi danas, sada i ovde, od prvog do poslednjeg tona, od prvog do poslednjeg stiha, objašnjava Aca Celtic i dodaje: Posebnu zahvalnost dugujemo našim fanovima i prijateljima koji su iz prvih redova na koncertima uskočili u studio i zajedno sa nama horski otpevali prateće vokale.

U saradnji sa Unom Isailović urađen je i prvi animirani video spot za pesmu I Wish You The Very Worst.