Održana konferencija uoči Belgrade Beer Fest-a, jedinstveni muzički spektakl na otvaranju!

Ostalo je samo još 8 dana do početka 17. izdanja Belgrade Beer Festa, koji će otvoriti jedinstveni muzički spektakl Rock Opera. Na danas održanoj konferenciji za medije govorili su Dejan Grastić – producent festivala, Darko Glavaš –  sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima, Aleksandar Petrović iz benda Orthodox Celts i drugi.

Kao i godinama unazad, koncept konferencije bejaše poprilično sličan, upriličen servisnim informacijama i apelima koji su konstantno prisutni. Ipak, jedan od događaja koji će osvežiti sam početak festivala biće održan 14. avgusta od 19 časova i 45 minuta.

Orkestar Opere Srpskog narodnog pozorišta i novosadskog Big Band-a, pod dirigentskom palicom Fedora Vrtačnika, temeljno se priprema za ovaj koncert, jer će im to biti prvi nastup na otvorenom i pred tako brojnom publikom. Mnogobrojni članovi Rock Opere ne kriju veliko uzbuđenje što će sa tako velikom publikom razmeniti energiju na najlepši mogući način kroz muziku, izvodeći antologijske rok hitove, a veruju i da će publika na Ušću pevati sa njima.

Zato pripremaju poseban repertoar na kome će se naći više od dvadeset dobro poznatih, neprolaznih rok numera, kao što su: We Will Rock You, Eye Of The Tiger, Smoke On The Water, Par godina za nas, Bohemian Rhapsody, Ljuljaj me nežno, Stairway To Heaven, Simply The Best, Proud Marry, Help, We Are The Champions i drugi hitovi, koje će izvoditi solisti hora Opere Srpskog narodnog pozorišta, ali i poznati umetnici, poput glumice Jelene Gavrilović. Dirigent Rock Opere, Fedor Vrtačnik, kaže da je Rock Opera u potpunosti prilagođena novoj generaciji slušalaca i konzumenata dobre muzike i dodaje: Koncept Rock Opere je podjednako pristupačan za sve generacije koje prepoznaju istinski kvalitet koji daleko odstupa od već viđenih klišea, jeftinih i nametnutih standarda.

Ovaj projekat nameće nove standarde izrade muzičkih aranžmana, interpretacije i samog muziciranja, posebno kada se izađe iz akustičnih sala. Producent Rock Opere Predrag Cvetković kaže: Rock Opera će se konačno predstaviti pred publikom, koja nije numerisana po sedištima, već će nesebično moći da prati energiju i uživa u jednom rock spektaklu, koji zvuči i izgleda kao svetski muzički koncerti. Ja sam siguran da je nastup Rock Opere na Beer Festu samo početak naše saradnje sa festivalima širom Evrope, te da će jedan ovakav projekat vrlo brzo zaintrigirati umetnike širom sveta sa kojima ćemo rado sarađivati.

FOTO: Foto Centar
FOTO: Foto Centar