Objavljen kompletan program Kontakt konferencije!

Prva konferencija KONTAKT proizišla je iz potrebe umrežavanja organizatora i promotera regionalnih muzičkih festivala, turističkih udruženja i organizacija, kulturnih centara, klubova, i ostalih delatnika u kulturi i umetnosti. Proizišla je iz potrebe stvaranja jasne infrastrukture u muzičkom biznisu i brisanja kulturnih granica u regionu, jer su muzički festivali glavni turistički adut balkanskih zemalja, a muzički turizam postaje sve popularniji u Evropi i svetu.

Učešće u KONTAKTU uzeli su predstavnici najznačajnijih festivala iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne Gore, koji će kroz primere dobre prakse, inspirativne tribine, kreativne panele i javne diskusije ukazati na nove trendove i još jasnije mapirati region kao izuzetno plodno tlo za razvoj muzičke industrije. Među njima su Exit, Lovefest, Demofest, Indigo, Ment, Mikser festival, Arsenal, Nišville, Supernatural, Dev9t, Southern Soul, Musicology, ŽednoUho / SuperUho, Outlook, Bedem fest, OK fest, Sea Rock i mnogi drugi vodeći regionalni turističko-festivalski brendovi.

Prva regionalna Kontakt konferencija počinje sutra, 22. marta, koncertom dobrodošlice. Sastav Nežni Dalibor nastupiće u klubu Elektropionir na nultom danu ove konferencije i promovisati novoobjavljeno izdanje U slojevima.
Ulaznice su dostupne po ceni od 500 dinara na GigsTix prodajnim mestima, dok će na ulazu u klub koštati 600 dinara.

E-Play će nastupiti prvog konferencijskog dana, 23. marta u 21.30 u Elektropioniru i na svom velikom beogradskom Da budemo samo dobro koncertu snimiće i live spot za aktuelni hit singl.
Ulaznice su dostupne po ceni od 600 dinara na GigsTix i Eventim prodajnim mestima, kao i u klubu Zaokret i kafeu Šikarica.

Sarajevska atrakcija, LAKA, posle dve godine vraća se u Beograd 24. marta. Sa početkom u 22 časa nastupiće u Elektropioniru i obeležiće kraj prve regionalne Kontakt konferencije.
Ulaznice su dostupne po ceni od 500 dinara na Eventim prodajnim mestima.

Objavljena je i satnica besplatnog muzičkog programa koji će se odigravati i 23. i 24. marta od ranog popodneva.

Četvrtak, 23. mart:
17:30 – Degeneza, iskren i sirov mladi beogradski sastav predstaviće se učesnicima konferencije i svim posetiocima Elektropionira.

18:30 – Vizelj će koncertno promovisati album Naj Bolji. Bend je ciljao da stvori kolaž različitih zvukova i atmosfera i kao rezultat toga nastao je album koji skače sa hardkor panka na pijanu narodnu muziku, sa grandža preko fjužna na kantri, mešajući različite, često suprotstavljene uticaje. Iako ovo možda zvuči kao haos, postoji neki red u tom ludilu. Groteskna kombinacija zaraznih refrena od jedne reči, fanki gitara, režućeg basa i agresivnih bubnjeva održava bendov prepoznatljivi zvuk, a u isto vreme im dozvoljava da istražuju različite žanrove i ideje.

19:30 – Koncert gostiju iz Slovenije – Koala Voice. Domaća publika je jednom već bila u prilici da se zaljubi u njih, pa je sastav Koala Voice odlučio da vezu sa Beograđanima obnovi na istom mestu gde je ljubav i planula – u ElektropioniruKoala Voice su četvoročlani bend iz industrijskog dela Slovenije. Sa svojom svežom mešavinom indi muzike i roka i popa 70-ih osvojili su srca i glasove na takmičenju slovenskih srednjoškolskih bendova 2014. godine. Iako je srednjoškolski period iza njih, Koala Voice nastavljaju svoj put mnoštvom koncerata i nastupa kao što su EXIT, Eurosonic, Tallinn Music Week, Wild Mint in Russia, Reeperbahn, Waves Vienna, Waves Bratislava i još mnogih drugih evropskih festivala. Trenutno rade na svom drugom albumu.

Petak, 24. mart:
17:30 – Moreuz, novi beogradski sastav predstaviće svirkom uživo svoj istoimeni debi album.

18:30 – RIB, gosti iz Makedonije, nas u okviru Kontakt konferencije vode na surf vožnju – od Venice beacha preko suptilne atmosfere njujorških džez klubova, pa sve do skopskih letargičnih vožnji biciklom.

19:30 – Kanda Kodža i Nebojša promovisaće mini koncertom svoj upravo objavljeni Live! album.
Snimke za koncertni album smo izabrali sa nastupa koje smo održali u poslednje dve godine. Tačnije, od izlaska albuma Volja za noć. Motiva za živi album ima više – osim koncertnog DVD-a iz 2006. kojim nismo bili u potpunosti zadovoljni i većinski koncertnog debija Guarda Toma! iz 1996, bend praktično nema nijedan regularan živi album. Inače smo razmišljali o tome, ali se misao kristalisala tokom akustične mini turneje, da bi konačan oblik album dobio najviše zahvaljujući Vladi Buriću, prijatelju i ton majstoru koji sa nama ima kilometražu kao nijedan drugi! Na dve pesme gostuje Nemanja Kojić, prijatelj i muzičar sa kojim smo često delili binu tokom decenija, a u jednoj nastupa i Martin Gak na đembeu, dugogodišnji ortak iz brojnih pustolovina. Promocija diska na Kontakt konferenciji se prirodno nametnula, pre svega jer smo i inače planirali izlazak lajva početkom proleća, a i zato što ovaj susret ljudi sa scene predstavlja dobar ambijent! – kažu KKN-ovci.

Podsećamo da se ulaz na panele i dnevni deo muzičkog programa ne naplaćuje.

17022530_424990504517343_4861615595619581149_n