Objavljena imena predgrupa na koncertu Killersa!

Ostalo je još mesec i po dana do ovogodišnjeg EXIT festivala, u okviru kog će nultog dana, 5. jula, na Petrovaradinskoj tvrđavi nastupiti jedan od najpopularnijih bendova današnjice, The Killers. U Srbiju dolaze u okviru ekskluzivne turneje na kojoj će posetiti svega desetak zemalja, a koliko ozbiljno shvataju svaki svoj nastup govori činjenica da su lično odabrali tri predgrupe za spektakl na tvrđavi! Pre Killersa, na glavnu binu EXITa, izaći će i fantastična njujorška četvorka Teachers, regionalni majstori rok spektakla Van Gogh, te riječki indi-rokeri Jonathan.

Kreativni multi-instrumentalisti Teachers stižu na Tvrđavu da razmrdaju publiku svojom kombinacijom funk i indie zvukova, afro-disko uticaja i elektronike, a rezultat se najbolje vidi na njihovim nedavno objavljenim zaraznim singlovima Ocean i Mannequin In Heat koji će zasigurno osvojiti publiku na Petrovaradinskoj tvrđavi. Toga dana na bini će se naći i jedan od najpoznatijih rok bendova sa ovih prostora – Van Gogh! Ovu titulu ne jednom, već dvaput potvrdila je i prestižna MTV nagrada, 2007. iz Minhena i 2014. iz Glazgova. Van Gogh, od objavljivanja prvog albuma 1991. godine, pa do danas, održao je svoju energiju i i prepoznatljivi zvuk koji se može ukratko opisati kao čisti rok. Sa svakim novim albumom, njihovoj muzici je dodavan po još jedan sloj, te bend sada nudi zreo i doteran zvuk, pripreman sa pažnjom i težnjom ka perfekciji koja ni u jednom momentu nije otupila njihovu neposrednost. Indie rock petorka Jonathan iz Hrvatske zaokružuje sjajan program za nulti dan EXIT festivala! Fanovi ih nestrpljivo očekuju, jer su regiju osvojili fantastičnim hitovima Maggie, Communicate! i Try To Get Even, a svoj status na domaćoj muzičkoj sceni zacementirali su mini albumom To Love…, objavljenim početkom godine, koji je i dalje najjači hrvatski kandidat za album godine, a na kome su se izdvojile numere Heaven i Allison.

Petodnevne ulaznice za EXIT festival, koje obuhvataju i Day Zero sa nastupom sastava The Killers (5-9. jul) već su u prodaji po ceni od 8.490 dinara, dok su četvorodnevne ulaznice za EXIT (6-9. jul) u prodaji po promotivnoj ceni sa 50% popusta, od 6.990 dinara. Svi koji već imaju četvorodnevnu ulaznicu, a žele da je nadograde na petodnevnu i tako gledaju i velike Killerse uživo, mogu da kupe Get EXITed dodatak po ceni od samo 1.490 dinara (parter). Oni koje zanima samo koncert Killersa i Day Zero, mogu da kupe i pojedinačne ulaznice za taj dan po ceni od 2.990 za parter, 4.990 za Fan Pit i 12.000 dinara za Gold VIP.

18238833_10155207234943698_8306788605654253238_o