Terapija mozga objavila prvi spot!

Terapija mozga je novosadski sastav koji je nastao krajem prethodne godine i koji čine Dušan Ostojić, Vid Malbašić, Milenko Uglješić, Ivan Živković i Petar Marinović. Prvi objavljeni materijal ovog sastava je pesma Bando, koja je i vizuelno predstavljena.

Spot je snimljen iz dva naizgled nespojiva dela, od kojih jedan ukazuje na atmosferu među višim krugovima i takozvanom elitom, dok drugi ukazuje na tipičan ambijent sa svirki. Nespojivih jer se neretko čuje kako oni koji su na višem položaju preziru ove što posvećuju život muzici ili umetnosti uopšte, dok opet takvi obično pljuju one koji su, prečesto nezasluženo, na vrhu. Tekst se bavi tematikom današnjeg stanja, korupcijom, medijskim spinovanjem i serviranjem, kao i ukazivanjem na ono loše u društvu. Ukazana mržnja prema pomenutom lošem nosi budilačku poruku koja ima za cilj da otvori oči zaslepljenima, da probudi uljuljkane i da nas okrene od idealnog sveta senki ka realnom svetu u kom moramo da se pobunimo, razmrdamo i probudimo ako želimo da se nešto promeni. Dakle, prvo shvati šta nije u redu, onda javno ukaži na to nazivajući ih bandom, lopovima, licemerima i skotovima, a zatim ih iskoreni.

Nadamo se novim stvarima i spotovima u skorije vreme. Tekstovi se pišu, muzika se sprema, studio je spreman i to je to, poručuju članovi benda. Podsećamo, ukoliko vam se dopadne sastav ili dizajn majice, možete je poručiti preko mejla terapijamozga@gmail.com ili javljanjem na Fejsbuk stranicu.

Za video bio je zadužen Ðorđe Većkalov, dok se za mix i mastering pobrinuo Alen Momirović.