Nula objavila animirani video za Silazak u prah!

Beogradski sludge/post metal sastav Nula je, u saradnji sa mladim srpskim umetnikom Mihajlom Dragašem, objavio animirani video za pesmu Silazak u prah, koja se nalazi na nedavno objavljenom EP-ju Kenoma. Recenziju ovog izdanja, možete pročitati na našem sajtu.
Spot je nastao kao sinergija dva umetnička izraza, spoj zvučne i slikovne imaginacije dva odvojena kreativna potencijala. Režiser je potpuno samostalno radio na videu, vešto upotrebljavajući elemente vizuelnog identiteta benda sa sopstvenim simboličkim asocijacijama. Kao rezultat, nastalo je delo bogato arhetipskim motivima koji sežu najdublje u ljudsko nesvesno. Istovremeno, predstavljanje interpretacijski otvorenog, ali emotivno nabijenog sadržaja daje svakome priliku za autentičan lični doživljaj.
Mihajlo Dragaš iz Bora je jedan od najperspektivnijih srpskih umetnika na polju animacije, crteža i grafike i dobitnik mnogih domaćih i međunarodnih priznanja za svoje radove. Trenutno radi na novom kratkometražnom animiranom projektu Smrt Majke Jugovća koji je podržan od strane Filmskog centra Srbije i koji je bio prezentovan na ovogodišnjem festivalu Anifilm u Češkoj.
Da podsetimo, EP Kenoma objavljen je krajem februara u digitalnom formatu za britansku izdavačku kuću Black Bow Records, a od skoro su dostupne i fizičke kopije u CD (samizdat) formatu, kao i na kaseti (Grim Reaper Records).