Novi spot benda Checkpoint

Nakon debitantskog singla Blinded, objavljenog letos, sastav Checkpoint objavio je svoj novi video singl, a reč je o spotu za numeru Road To Nowhere. Kao i za prethodni spot režiju potpisuje Jovan Milosavljević Freakbrother.

Checkpoint je fusion rock bend iz Beograda koji je nastao u proleće 2020. godine. Sastav je osnovala grupa dugogodišnjih prijatelja, iskusnih i mladih rok muzičara. Oni su se okupili oko jedinstvene ideje da svoje raznovrsne muzičke puteve i uticaje spoje u neku novu i drugačiju celinu.

Sveukupna situacija u 2020. godini nam je, kao svim ostalim ljudima, diktirala tempo i način rada. Vrlo brzo nakon fomiranja benda smo krenuli sa radom na svom albumu prvencu. Album će, najverovatnije nositi naziv High noon (jedan od razloga za to je neobično vreme oržavanja prve probe – tačno u podne). Sve se odvijalo vrlo spontano, uključujući i definisanje zajedničkog zvuka i muzičkog pravca. Sa snimanjima smo krenuli već letos u studiju Bare wired u Zemunu. Sam album je muzička lepeza koja u sebi sadrži elemente klasične muzike preko bluza, hard roka, panka, metala, psihodelije, akustike i raznih drugih.  Preostalo nam je da snimimo još nekoliko pesama i tako kompletiramo i album. Očekujemo da će se to desiti u naredna dva meseca. Sve zavisi od prilika koje više niko ne može da predvidi. Naravno, da je opšta neizvesnost u izvesnoj meri uticala na tekstove pesama i dala im neku distopijsku patinu. To uključuje i numeru Road To Nowhere koja, čini mi se, opisuje klaustrofobiju i lutanje kome smo svi na planeti trenutno izloženi, rekao je autor pesme Nebojša Maksimović.