Objavljen novi singl grupe Trigger!

Beogradska heavy metal grupa Trigger je objavila singl, pod nazivom Bum, sa novog albuma Vreme Čuda. Singl je snimljen sa frontmenom  hrvatskog benda Manntra Markom Matijevićem Sekulom.

Pesma je inspirisana temom koja je uvek aktuelna na prostorima na kojima deluju oba sastava – potrebom pojedinaca da po svaku cenu steknu bogatstvo i političku moć, iako im ona na kraju uvek bude oduzeta i obesmišljena.

Članovi benda ovako objašnjavaju tekst pesme: Osećaj moći i važnosti je narkotik, koji lako navede ljude da zaborave na svoju smrtnost i da će sve ono što zgrću biti vrlo brzo obrisano rukom vremena. Ono što poseduju i čime se hvale neće moći da odnesu sa sobom u grob. Dopuštamo da nas razni liderčići ubede u svoju važnost, da su nezamenljivi. Ako bismo shvatili da su u pitanju samo prolazni, pohlepni ljudi koji nemaju nikakve istinske kvalitete, magija kojom održavaju vlast bi nestala. Ova istina o njihovoj beznačajnosti je opasnija za njih od ispaljenog metka. Priča stara kao samo čovečanstvo, samo se jako sporo kapira.

Trigger i dalje promoviše poslednje studijsko izdanje Vreme čuda, dok za to vreme završava miksanje novog albuma koji će biti na engleskom jeziku. Vreme čuda je njihov treći album čiji je izdavač Odličan hrčak. Sastav Manntra  trenutno promoviše svoj treći album, pod nazivom Meridian.