Novi sastav Turisti predgrupa grupi Ti na beogradskom koncertu!

Kao što smo već najavili, grupa Ti proslaviće u subotu, 9. decembra pet godina rada, zajedno sa svojim fanovima, kolegama i gostima, na velikom koncertu u sali Amerikana Doma omladine Beograda.

Ovaj duo, koji je već ostavio dubok trag na našoj alternativnoj rok sceni, čine Ilija Duni i Trajče Nikolovski. Ono po čemu su postali poznati posle dva albuma i niza spotova, svakako su izuzetne pesme, mahom ljubavne, zaraznih melodija i pamtljivih refrena, koje na nezaboravan način boje stvarnost toplinom ličnog doživljaja.

Kao specijalni gosti grupe Ti, ovom prilikom publici će se premijerno predstaviti potpuno nova beogradska grupa Turisti.

Turisti su novi bend iz Beograda, čiji je osnivač i jedini stalni član Boško Mijušković Bole, basista grupa Straight Mickey and the Boyz i Škrtice. Ostali članovi Turista, poput Boletovog brata Džimija, dolaze i odlaze poput turista. Bend je nastao jedne noći u Žarkovu, kada je Bole inspirisan ljubavnim jadima i delta bluzom krenuo da svira po akustičnoj gitari u svojoj sobi i snima to telefonom. Njegov brat Nikola Džimi Mijušković mu se odmah pridružio i narednih dana nastale su pesme za prvi album Turista, koji je snimljen upravo u stanu gde je bend nastao i koji spreman čeka da bude objavljen. U početku inspirisani delta bluzom, Bo Didlijem i ranim rokenrolom, Turisti se ne plaše putovanja po svim podžanrovima rok muzike koje su uticale na Boleta. I pank, i hardkor, i post pank kao žanrovi iz kojih je potekao, ali i mračnija i sirovija bluz i džez muzika, eksperimentisanje sa afričkim i avangardnim ritmovima i kompjuterski programiranom muzikom je učinilo Turiste jedinstvenom i najkompletnijom novom pojavom na muzičkoj sceni Beograda.

Ulaznice po ceni od 500 dinara dostupne su na svim Eventim prodajnim mestima i na blagajni Doma omladine Beograda.