Novi konkurs za kompozitore klavirske muzike!

Posle fantastičnih reakcija i umetnika i publike na naša prva dva konkursa, održava se novi konkurs kompozitora za klavir iz regiona pod nazivom Klavirsko nebo #3.

Rezultat prva dva konkursa su dve kompilacije nove klavirske muzike i veliki promotivni koncert održan u CZK Vlada Divljan u Beogradu u martu 2019. godine. Organizatori žele da naprave korak dalje sa novim konkursom i što se tiče muzike i posebno, promocije izabranih kompozicija.

Na konkurs mogu da se prijave svi koji su rođeni ili žive i rade u regionu – Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, sa ili bez formalnog muzičkog obrazovanja. I ove godine će organizatori dodeliti nekoliko wild card pozivnica, ali konkurs i dalje ostaje u prvom planu.

Od prijavljenih za konkurs očekuje se da snime i pošalju svoju kompoziciji. U obzir dolaze samo kompozicije koje nisu zvanično objavljene – bez obzira da li je to na nosaču zvuka ili digitalno i koje su nastale u poslednje dve godina, a da su ih prijavljeni napisali ili bili koautor. Klavir mora da bude u centru pažnje, ali dozvoljeni su i drugi instrumenti ili aranžerska rešenja. Dužina kompozicija je ograničena na sedam minuta. Prijavljeni šalju nekompresovane fajlove – WAV ili AIFF – a uz kompoziciju treba priložiti i kratku biografiju. Adresa na koju se šalju fajlovi je popdepresija@gmail.com, a fajlove treba podići na neki od servera poput wetransfer.com.

Radovi će biti primljeni do 31. jula. Posle tog roka organizatori će napraviti izbor kompozicija i njih objaviti digitalno i, ako bude moguće, na nekom od nosača zvuka (CD, vinil) i organizovati promociju.

Konkurs organizuju Pop Depresija u saradnji sa Kišobranom i uz podršku LP Dua.