Nove festivalske zone na Belgrade Beer Festu!

U jubilarnoj godini organizatori Belgrade Beer Festa su se potrudili da svoje goste obraduju sa mnogobrojnim novitetima. Na Ušću će biti postavljene nove zone posvećene avanturi uživanja u najrazličitijim pivskim brendovima. Na jednom mestu naći se neverovatni mirisi i ukusi pivskog sveta, namenjeni za posetioce naklonjene tradiciji, ali i za one koji su spremni da se upoznaju sa najinspirativnijim dostignućima pivske industrije, koja se danas smatra umetnošću.

Gostionica na otvorenom dočekaće posetioce festivala sa 1.500 sedećih mesta i 50 različitih brendova piva. To će biti najveća open air sedeća zona na nekoj manifestaciji u ovom delu Evrope. U specijalno dizajniranom prostoru, u kojem kolorit, osvetljenje i led ekrani doprinose posebnom ugođaju, gosti će moći da uživaju svim čulima. Osam pabova iz Srbije će se potruditi da dobru atmosferu iz svojih prostora prenesu na Ušće. U kombinaciji hrane i piva sve se svodi na sinergiju ukusa, pa će posetioci moći da uživaju u gurmanskim kombinacijama i uvere se da različite vrste piva predstavljaju odličan spoj sa hranom zbog slojevitosti ukusa. Čak i pre obroka, pivo odrađuje posao za kombinaciju sa hranom, jer hmelj stimuliše apetit, a sastojci piva dolaze do izražaja u interakciji sa hranom.

Najsadržajnija do sada craft zona, Craft Land, biće posvećena najnovijim trendovima u proizvodnji zanatskog piva. Različitost ukusa, tekstura, aroma i boja koje definišu craft piva učiniće Craft Land pravim rajem za pivske entuzijaste. Ove godine prostiraće se na čak 1.200 m2 centralnog dela Ušća i objediniće, na jednom mestu, više od 20 craft pivara iz zemlje i regiona.

U zoni Embassy of Beer, svake večeri festivala po jedna ambasada biće domaćin koji će predstavljati Ujedinjene pivske nacije. U ovoj zoni će biti čak 1.000 sedećih mesta, a posetioci će biti u prilici da u prijatnom ambijentu degustiraju više od 200 ekskluzivnih piva iz celog sveta uz zanimljive aktivacije.

U zoni Region dobrih piva biće ponuđena piva proizvođača iz celog regiona, koji će se na poseban način predstaviti na najvećoj regionalnoj smotri piva.

Uz uobičajene štandove pivske industrije, ovaj Beer Fest će ponudi do sada rekordan broj sedećih mesta, kako bi hedonistički osećaj bio na maksimalnom nivou.