Nikola Vranjković objavio singl i spot!

Tajni život suterena novi je singl i spot Nikole Vranjkovića, kojim on najavljuje dvostruki album čiji se izlazak očekuje u jesen ove godine.

Spot za pesmu Tajni život suterena obiluje prelepim kadrovima snimljenim na Krčedinskoj adi na Dunavu, ostrvima Bowen u Kanadi i Rodos u Grčkoj, Skadarskom jezeru, prevodnici na Tisi kod Bečeja i u Bagrdanskom tesnacu na Velikoj Moravi.

Reditelj spota je Vladimir Toni Pendo, dok muziku i tekst potpisuje Nikola Vranjković. U ovoj numeri koja traje 13 minuta, Vranjković peva, svira bubnjeve, gitaru i bas gitaru. Osim njega, u stvaranju pesme učestvovali su i Ivana Nikodijević (klavijature), Danilo Nikodinovski (gitara) i Ivan Zoranović (sitar, klavijature).

U vreme dok je kao ključna autorska ličnost predvodio kultni beogradski bend Block Out, Vranjković je objavio samostalno knjigu i album Za ovde ili za poneti (2001).

Po prestanku rada matičnog benda, objavio je knjigu i EP Bremeplov (2014), kao i singlove Fototapet (2015), Moraćeš da naučiš da živiš sa tim i Dve Reči (2016).