Nikola Vranjković novim spotom najavljuje koncert u Kombank dvorani!

Veliki prednovogodišnji koncert Nikole Vranjkovića i njegovog benda biće održan 13. decembra u Kombank dvorani u Beogradu, a isti je najavljen novim spotom za pesmu Marburg sa albuma Veronautika.

Rešili smo da tradicionalni decembarski koncert preselimo u veći prostor, da sviramo na malo većoj bini nego prethodnih godina. Siguran sam da će to prijati i bendu i publici, rekao je Nikola, uoči ovog koncerta.

Nikola Vranjković je kultni beogradski rok autor, pesnik i kompozitor. Više od jedne decenije bio je ključna autorska ličnost beogradskog benda Block Out. Njegov prvi samostalni album Za ovde ili za poneti izašao je 2001. godine, a posle raspada matičnog benda objavio je mini album Bremeplov, objavljen 2014. godine i dvostruki album Veronautika u novembru 2017.

Njegova pozicija na sceni nezavisna je i samostalna – u pitanju je poseban fenomen koji na različite načine traje više od dvadeset pet godina. Album Veronautika je po glasovimanslušalaca radija Beograd 202 proglašen za najbolji album prošle godine. Pre nekoliko meseci Nikola Vranjković je dobio i nagradu Strune od svetla koja se dodeljuje za poseban doprinos afirmaciji pesničke reči u rok i bluz muzici.

Uz Nikolu, na koncertu u Kombank dvorani nastupiće i sastav u kome su bubnjar Vladan Božilović, basista Ivan Mihailović, gitaristi Danilo Ikodinovski, Milan Vučković i Ivan Zoranović, koji svira i klavijature.

Karte za koncert su dostupne na blagajni Kombank dvorane i na prodajnim mestima Eventima.