Neozbiljni pesimisti objavili novi album!

Antiglobal etno pankeri Neozbiljni pesimisti objavili su novi album koji nosi naziv Pametovanje iz provincije, a koji su najavili singlom Sudbina (Tri tajkuna Srbija). Album je objavila na CD-u i digitalnim platformama promoterska kuća Long Play.

Treći album Neozbiljnih pesimista Pametovanje iz provincije već su najavili vizuelno upečatljivi spotovi za angažovane pesme Kao da nema, sa somborskim dečijim horom Šareni vokali i Bežim iz bede u kome gostuje frontmen Brkova Shamso 69.

Naslovna Pametovanje iz provincije je antiautonomaška i anticentralistička pesma, kažu Neozbiljni pesimisti. Bend iz Sombora je ispevao i Baladu o političaru, kao jednom od najvećih problema naše države, Il’ si oni il’ si mi spaja okorelog navijača i gej aktivistu, a gostuje Branko Golubović Golub iz Goblina, Amerikanci se bave istrebljenjem domorodaca, a Celebrity budaletinama gladnim medijske pažnje.

Neozbiljni pesimisti će prvu koncertnu promociju albuma Pametovanje iz provincije održati 7. novembra u Domu kulture u Novom Sadu sa početkom od 22 časa.